Ugeplan for Folketinget 7. oktober - 13. oktober 2024 (Uge 41)

Endelig ugeplan
4. oktober 2024 Lovsekretariatet
L 5 og L 6 sambehandles.
1. behandling af forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om beskyttelse af geografiske betegnelser for håndværks- og industriprodukter. (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om arbejdstid for mobile lønmodtagere på fartøjer på indre vandveje. (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov for Grønland om oplysninger, der skal medsendes ved overførsel af midler. (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov for Færøerne om oplysninger, der skal medsendes ved overførsel af midler. (Af erhvervsministeren)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om luftfart, lov om ændring af lov om luftfart og ophævelse af lov om forlængelse af Danmarks deltagelse i det skandinaviske luftfartssamarbejde. (Ændring af safety-afgiften og erstatningsansvarsgrænser, præcisering af bestemmelser vedrørende EU-/EØS-statsborgere og EU-/EØS-selskabers registrering af luftfartøjer i Danmark m.v.). (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om letbane på Ring 3, lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By & Havn I/S og lov om trafikselskaber. (Organisering af daglig ledelse og drift af Hovedstadens Letbane I/S, tilpasning af formålsbestemmelsen for Metroselskabets I/S, videreførelse af bolværksejers forpligtelser i København, placering af Hovedstadens Letbane I/S i diverse samarbejdsfora m.v.). (Af transportministeren)
Orlov.
Eneste behandling af betænkning og indstilling vedrørende valg af midlertidig ombudsmand for Folketinget.
1. behandling af forslag til lov om indkvartering af ansatte. (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. og udlændingeloven. (Krav om fremvisning af legitimation og flere oplysningskrav i Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT)). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social pension, lov om Udbetaling Danmark og barselsudligningsloven. (Forhøjelse af den supplerende pensionsydelse og bidragssatsen til barselsudligningsordningen). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kemikalier. (Opkrævning af gebyr for udstedelse af autorisationer efter EU-forordning om fluorholdige drivhusgasser, supplerende bestemmelser til EU-forordning om fluorholdige drivhusgasser, afgift pr. produkt i en godkendelse af en familie af biocidholdige produkter og digital indberetning af forbrug af bekæmpelsesmidler). (Af miljøministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Kommunal mulighed for etablering af nulemissionszoner i afgrænsede byområder, indførelse af absolut kumulation for overtrædelser af miljøzonereguleringen m.v.). (Af miljøministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Styrket affaldstilsyn, herunder modtagekontrol og håndhævelse af forbud mod destruktion af usolgte forbrugerprodukter og ophævelse af bestemmelser om genbrugsområder på genbrugspladser). (Af miljøministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af afskrivningsloven, ligningsloven og lov om indskud på etableringskonto og iværksætterkonto. (Afskaffelse af muligheden for at straksafskrive på edb-software og knowhow og patentrettigheder m.v. og forhøjelse af fradraget for udgifter til forsøgs- og forskningsvirksomhed). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om spil og lov om afgifter af spil. (Nye regler for almennyttige lotterier og liberalisering af landbaseret bingo). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, aktiesparekontoloven, aktieavancebeskatningsloven, personskatteloven og forskellige andre love. (Udmøntning af dele af Aftale om Iværksætterpakken). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af fondsbeskatningsloven, fusionsskatteloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love. (Justering af reglerne om efterbeskatning af fondes ubenyttede hensættelser og uddelingsforpligtelsen ved fondes anvendelse af realisationsprincippet m.v.). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fødevarer og dyrevelfærdsloven. (Ændring af takster i betalingsbestemmelser til finansiering af fødevare- og dyrevelfærdskontrol m.v.). (Af ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. (Justering af lønrefusion, forhøjelse af maksimal pensionsrefusionssats, justering af fleksibelt uddannelsesbidrag og aktivitetsafhængigt veu-bidrag for 2025, fastsættelse af modelparametre for erhvervsuddannelser til brug for beregning af lærepladsafhængigt arbejdsgiverbidrag for 2025 m.v.). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af dagtilbudsloven. (Regelforenklinger aftalt i samarbejdsprogram). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om assisteret reproduktion i forbindelse med behandling, diagnostik og forskning m.v. (Fertilitetsbehandling til andet barn og lovliggørelse af partnerægdonation uden sundhedsfaglig begrundelse). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om tobaksvarer m.v. og forskellige andre love. (Tredje og sidste del af udmøntning af forebyggelsesplanen målrettet børn og unge – tobak, nikotin og alkohol). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af ejendomsskatteloven, lov om kommunal indkomstskat og statens afregning af grundskyld og dækningsafgift til kommunerne, ejendomsvurderingsloven, skattekontrolloven og kildeskatteloven. (Stigningsbegrænsningsordning for dækningsafgift af erhvervsejendomme, justeringer til pensionistlåneordningen til betaling af grundskyld m.v.). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om indgåelse af aftale mellem Kongeriget Danmark og Kongeriget Sverige om visse skattespørgsmål. (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tilslutning på mellemstatsligt grundlag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2024/1356 af 14. maj 2024 om indførelse af screening af tredjelandsstatsborgere ved de ydre grænser og om ændring af forordning (EF) nr. 767/2008, (EU) 2017/2226, (EU) 2018/1240 og (EU) 2019/817 og Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2024/1349 af 14. maj 2024 om indførelse af en grænseprocedure for tilbagesendelse og om ændring af forordning (EU) 2021/1148. (Af udlændinge- og integrationsministeren)
Forespørgsel F 1 til kulturministeren af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om ødelæggelse af kunst.
Forespørgsel F 2 til statsministeren af Morten Messerschmidt (DF) m.fl. om pensionsalderen.
Forespørgsel F 3 til finansministeren af Christina Olumeko (ALT) og Franciska Rosenkilde (ALT) om velstand.
Forespørgsel F 4 til justitsministeren og udlændinge- og integrationsministeren af Rosa Lund (EL), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Zenia Stampe (RV), Christina Olumeko (ALT), Aki-Matilda Høegh-Dam (SIU) og Aaja Chemnitz (IA) om racisme.
Forespørgsel F 5 til social- og boligministeren af Helene Brydensholt (ALT) m.fl. om inddragelse af civilsamfundet.