Tak for det, og tak for spørgsmålet, som jo er det første af min art her i salen. Så tak for det. Der er jo desværre rigtig store udfordringer på handicapområdet. Det er der ikke nogen tvivl om, og det vidner kritikken fra FN's Handicapkomité jo også om. Institut for Menneskerettigheder har også et handicapbarometer, og det har også peget på, at der er en udvikling på området, som enten er stillestående eller i nogle tilfælde ligefrem tilbagegående.
Regeringen er derfor meget bevidst om udfordringerne på det område og indkaldte jo allerede før sommerferien, og også før jeg selv tiltrådte som social- og boligminister, til nogle drøftelser. Så man var også opmærksom på det, inden Danmark fik kritik af FN. Derfor blev der i maj indgået en rammeaftale på handicapområdet, og det er en rammeaftale, som jeg anser som værende en meget ambitiøs og samlet handicappolitisk plan, der kan forandre handicapområdet til det bedre, både på kort og på lang sigt.
Der ligger hele 25 initiativer i den her rammeaftale, som netop er i gang med at blive udfoldet nu, og inden længe vil der blive indkaldt til forhandlinger og drøftelser i den kreds af partier, der er i aftalekredsen. I det samarbejde, der er i det regi, der hedder Sammen om handicap, vil de enkelte initiativer også blive drøftet med parterne på det her område.
I aftalen indgår der f.eks. specialeplanlægning, som skal være med til at sikre, at borgere med komplekse behov får den rette støtte med et stærkt fagligt grundlag, uanset hvor i landet man bor, og hvor komplekse behov man har. Vi er også i gang med at udvikle en handicappolitisk handlingsplan, der skal se på, hvordan vi udnytter den store ressource, der er blandt mennesker, der lever med et handicap, sådan at de kommer tættere på både uddannelse og beskæftigelse.