Åbent samråd om bl.a. Odense Kommunes håndtering af besparelser på børne- og ungeområdet
Udvalg: Social- og Indenrigsudvalget
Mødedato: 29-09-2015
Starttidspunkt: 14.00
Sluttidspunkt: 15.30
Lokale: 1-133
Folketingets Social- og Indenrigsudvalg har kaldt social- og indenrigsministeren, Karen Ellemann (V), i samråd, om bl.a. Odense Kommunes håndtering af besparelser på børne- og ungeområdet, konsekvenser for kommunens byråd, hvis det har medvirket til at træffe ulovlige afgørelser, og at kommuner kan spare penge ved at fratage borgere deres hjælp på det sociale område. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 29. september 2015 kl. 14.00 i lokale 1-133.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for, om det er i orden, at Odense Kommune bevidst bryder loven i forbindelse med ulovlige økonomiske besparelser på børneområdet på bekostning af udsatte børn og unge - og hvilke konsekvenser det vil få for et byrådet, hvis det bevidst træffer en afgørelse, der bryder loven. Ministeren skal desuden svare på, hvordan hun vil sikre, at andre kommuner ikke træffer samme type af ulovlige afgørelser.

Udvalget har også bedt ministeren redegøre for, om det er i strid med lovgivningen, at kommuner fratager udsatte borgere deres hjælp og støtte, mens der verserer en klagesag. Og hvad ministeren vil gøre for at sikre, at kommunerne ikke fratager hjælpen med et økonomisk incitament for øje, og om ministeren agter at sanktionere kommunerne, såfremt det finder sted.

Endelig har udvalget bedt ministeren redegøre for, om kommunerne har efterlevet det hyrdebrev (en orienterende meddelelse, i dette tilfælde fra ministeren til kommunerne, red.), som kommunerne har modtaget, og hvilke løsningsmuligheder ministeren har iværksat for at undgå, at borgere bliver frataget deres hjælp, så kommunernes opnår en besparelse.

Samrådsspørgsmål A er stillet efter ønske fra Laura Lindahl (LA) og samrådsspørgsmål B og C er stillet efter ønske fra Karin Nødgaard (DF).

Tilmelding til samrådet er nødvendig. Se tilmeldingsboksen til højre på siden.

Kontakt
Udvalgssekretær
Nikolaj Beuschel
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Mikkel Bjerregaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sherie Falding
3337 5544
Send e-mail