Åbent samråd om ulovlig administration af fiskekvoter
Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Mødedato: 28-08-2024
Starttidspunkt: 14.00
Sluttidspunkt: 15.00
Lokale: 1-133
Miljø- og Fødevareudvalget har kaldt ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) i åbent samråd om ulovlig administration af fiskekvoter. Samrådet er åbent og finder sted onsdag den 28. august 2024, kl. 14.00-15.00 i værelse 1-133 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for det samlede forløb i den nye sag om ulovlig administration af fiskekvoter, som TV2 og Danwatch har afsløret. Udvalget ønsker desuden, at ministeren redegøre for, hvordan ulovlighederne kunne finde sted i årevis, når Fiskeristyrelsen var bevidst om den ulovlige administration, hvornår og hvordan ministeren selv blev orienteret om den fejlbehæftede administration, og hvorfor ministeren først greb ind og orienterede Folketinget så sent i processen. Endelig har udvalget bedt ministeren redegøre for, hvordan ministeren mener at have rettet op på fejlen og balancen i kvotesystemet, herunder hvilken kompensation eller efterfølgende tildeling af ekstra kvoter han har gennemført til de især mindre fiskere, der i årevis har fået tildelt færre kvoter, end de egentlig havde ret til. Der henvises til nyheden "Kvotekonger har fået lov til at have ulovlige fiskekvoter for millioner: - Stort problem at ministeriet ikke reagerer", tv2.dk, den 16. juni 2024.

Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Martin Lidegaard (RV), Carsten Bach (LA), Kristian Bøgsted (DD), Pelle Dragsted (EL), Søren Egge Rasmussen (EL), Peter Kofod (DF), Per Larsen (KF) og Franciska Rosenkilde (ALT).

Kontakt
Udvalgssekretær
Camilla Brask Lentz
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Anna Steen Tvergaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Tommy Jørgensen
3337 5534
Send e-mail