Vil ministeren i forlængelse af svar på REU alm. de – spm. 984 redegøre for, hvordan politiet i praksis forholder sig til følgende tre scenarier ifm. spørgsmålet om pålæggelse af sagsomkostninger:
1. Under politiets efterforskning af en straffesag bliver der foretaget et utal af DNA-prøver bl.a. af et cigaretskod. Det viser sig efterfølgende, at cigaretskoddet ikke indeholder DNA-spor fra nogle af de tiltalte i sagen, og cigaretskoddet er derfor ikke relevant for sagen. Hvem hæfter i så fald for udgiften til DNA-prøven?
2. Hvis undersøgelse af cigaretskodsscenariet rent faktisk viser sig at indeholde et DNA-spor fra én af de tiltalte, hvem skal så hæfte for udgiften til DNA-prøven - skal vedkommende, der havde et DNA-match, hæfte, eller skal de, der ikke har et DNA-match, hæfte, henset til at det kan være lige så afgørende for skyldsspørgsmålet at få fastslået, om der er et DNA-match eller ej.
3. I en sag, hvor tiltalte har erklæret sig skyld, og politiet efter tilståelsen foretager en del efterforskningsskridt for en sikkerhedsskyld, hvem hæfter da for omkostningerne forbundet hermed?
Dato: 24-08-2021
Status: Endeligt besvaret
Emne:
retspleje og domstole