Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FLF) Alm. del

Samling: 2008-09

Samrådsspørgsmål AL

Hvilke tiltag vil ministeren tage for at informere forbrugerne bedre om neutralmarinader på baggrund af rapporten "Let at tygge, men svært at sluge" fra Institut for Human Ernæring og Center for Bioetik og risikovurdering, der blandt andet anbefaler en mere præcis og forklarende betegnelse for at tilfredsstille ønsker om åbenhed og klarhed omkring, hvad neutralmarineret kød er, hvorfor kød neutralmarineres, og hvilket kød der er neutralmarineret?
Dato: 26-02-2009
Status: Besvaret
Afholdelse af samrådet: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 25-03-2009 kl. 14:25

Filer

Dokumentdato: 26-02-2009
Modtaget: 26-02-2009
Omdelt: 26-02-2009

Samrådsspm. om bedre information til forbrugerne om neutralmarinader, til fødevareministeren

Samrådsspm. om bedre information til forbrugerne om neutralmarinader, til fødevareministeren (pdf-version)
Html-version
Titel
FLF, Alm.del - 2008-09 - Spørgsmål 213: Spm. om hvordan det kan gå til, at et meget stort antal kyllingefileter indeholder meget mere vand, end det der fremgår af varedeklarationen, til fødevareministeren 26.02.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Samrådsspørgsmål AI: Samrådsspm. om, i hvilket omgang der anvendes proteintilsætning i det såkaldte neutral-marinerede kyllingkød for at øge vandindholdet i kødet, til fødevareministeren 26.02.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Samrådsspørgsmål AJ: Samrådsspm. om, hvilke tiltag ministeren vil tage for at undgå vildledning af forbrugerne om vandpumpet kyllingekød,, til fødevareministeren 26.02.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Bilag 180: Sammenfatning af rapporten: "Let at tygge, men svært at sluge" skrevet af Institut for Human Ernæring @Center for Bioetik og risikovurdering, Det Biovidenskabelige Fakultet for fødevarer, veterinærmedicin og naturressourcer (LIFE) og Københavns Universitet 26.02.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Spørgsmål 238: Spm. om oversendelse af det talepapir, der lå til grund for besvarelsen af FLF alm. del - samrådsspørgsmål AI og AJ om neutralmarinering af kyllingekød, til fødevareministeren 26.02.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Spørgsmål 239: Spm. om, hvor mange kontroller der er foretaget af meutralmarinerede kyllingeprodukter i perioden 1. januar 2006 til dags dato fordelt på dansk og udenlandsk kød, til fødevareministeren 26.02.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Spørgsmål 240: Spm. om, at arbejde for at fastsætte regler om maksimalt indhold af vand i kødprodukterne, til fødevareministeren 26.02.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Spørgsmål 241: Spm. om, hvorfor virksomhederne neutralmarinerer produkterne, til fødevareministeren 26.02.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Spørgsmål 242: Spm. om, hvilken virksomhed der har overtrådt mærkningsreglerne i 2005, til fødevareministeren 26.02.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Spørgsmål 243: Spm. om, hvorvidt det er muligt at ændre benævnelsen neutralmarinering til en mere retvisende bemævnelse, til fødevareministeren 26.02.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Spørgsmål 294: Spm. om oversendelse af det talepapir der lå til grund for besvarelsen af FLF alm. del - samrådsspm. AL om neutralmarinader den 25/3-09, til fødevareministeren 26.02.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Spørgsmål 295: Spm. om, hvorvidt kødbekendtgørelsen indgik i forenklingsprojektet "meld en regel", og om bekendtgørelsen blev ophævet tidligere end aftalen med alle Folketingets partier, til fødevareministeren 26.02.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Samrådsspørgsmål BI: Samrådsspm. om redegørelse for Fødevarestyrelsens "Slutrapport om kontrol af vandindhold i kyllingefilet", til fødevareministeren 09.06.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Samrådsspørgsmål BJ: Samrådsspm. om fastlagte grænseværdier for indholdet af marinade i slutprodukter, til fødevareministeren 09.06.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Samrådsspørgsmål BK: Samrådsspm. om anvendelsen af udtrykket neutral marinade er korrekt og en fuldstændig forbrugervejledning, til fødevareministeren 09.06.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Samrådsspørgsmål BL: Samrådsspm. om initativer i forbindelse med overskridelserne af vandindhold i det såkaldt neutral marinerede kyllingekød, til fødevareministeren 09.06.2009
FLF, Alm.del - 2008-09 - Spørgsmål 396: Spm. om oversendelse den endelige rapport fra CKL-projektet om vandindholdet i kyllingfilet fra 2009 og rapporten fra det tilsvarende projekt i 2006, til fødevareministeren 09.06.2009