Åbent samråd om Danske Bank’s gældsinddrivelsessag
Udvalg: Erhvervsudvalget
Mødedato: 03-03-2022
Starttidspunkt: 13.30
Sluttidspunkt: 14.30
Lokale: Landstingssalen
Folketingets Erhvervsudvalg har indkaldt erhvervsminister Simon Kollerup (S) i åbent samråd om Danske Bank’s gældsinddrivelsessag. Samrådet er åbent og finder sted torsdag den 3. marts 2022 kl. 13.30 i Landstingssalen på Christiansborg.

Med henvisning til Finanstilsynets påbud af 26. november 2020 til Danske Bank om at gennemføre en uvildig undersøgelse, de oplysninger der siden er kommet frem i offentligheden om sagen og den uvildige undersøgers første delrapport om Danske Banks håndtering af gældsinddrivelsessagen, har udvalget bedt ministeren om at redegøre for, om ministeren er enig i, at den uvildige undersøgelse bør udvides til at omfatte en redegørelse for, "hvem vidste hvad hvornår".

Ministeren er endvidere bedt om at redegøre for Danske Banks overtrædelse af Finanstilsynets påbud i gældsinddrivelsessagen og for, hvorfor Finanstilsynet indtil nu ikke har politianmeldt Danske Bank for bankens overtrædelser af påbud.

Derudover har udvalget bedt om ministerens syn på, om det reelt er overladt til Finanstilsynets beslutning, om der skal indledes en strafferetlig efterforskning af Danske Bank eller ej.

Med henvisning til den uvildige undersøgers første delrapport om Danske Banks håndtering af gældsinddrivelsessagen er ministeren - i forhold til en række forhold, som ikke er omfattet af undersøgelsen - endelig bedt om at redegøre for, hvordan der vil blive kontrolleret og fulgt op på disse forhold.

Samrådsspørgsmålene er stillet af Lisbeth Bech-Nielsen (SF), Rune Lund (EL) og Preben Bang Henriksen (V)

Kontakt
Udvalgssekretær
Gry Nielsen
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Lene Gregersen Kaasgaard
3337 3275
Send e-mail