Nu lægger spørgeren jo til grund, at der skulle være givet en sådan ordre, men det har jeg jo ikke nogen viden om.
Jeg kan generelt oplyse, at reglerne om aktindsigt ikke er beroende på adressen.
Det er jo ikke sådan, at man, hvis man f.eks.
korresponderer til en privatadresse, så af den grund kan omgå aktindsigtsreglerne.
I øvrigt kan jeg så helt principielt, overordnet og generelt sige, at regelsættet vedrørende de særlige rådgivere jo i høj grad hviler på en betænkning, der blev afgivet tilbage i 2004.
Det er også baggrunden for, at jeg i mit første svar sagde, at jeg generelt kan svare ja, når der spørges generelt, for det anslås jo også i den betænkning, at der må være nogle fleksible rammer.
F.eks.
kan en særlig rådgiver, der er ansat med pressearbejde som hovedopgave, godt have et fagligt ansvar for en gruppe af medarbejdere ansat i ministeriet med de samme opgaver.
Men der ligger en betænkning, som regeringen har taget til efterretning, og som er et udmærket regelsæt.
Til spørgsmålet om indskærpelse kan jeg sige det samme, som jeg også sagde i Udvalget for Forretningsordenen – det må have været i forgårs – nemlig at det naturligvis er sådan, at jeg løbende over for regeringens ministre minder om at repetere det regelgrundlag, der ligger, og de samarbejdsrelationer til Folketinget, der skal være.
Det er noget, vi naturligt gør forud for hver samling, og derfor vil det også være naturligt, at vi på førstkommende ministermøde repeterer flere af de her ting, hvilket jeg også har sagt til ministrene i går.