Åbent samråd om Rigsrevisionen og solcellesagen
Udvalg: Klima-, Energi- og Bygningsudvalget
Mødedato: 20-02-2014
Starttidspunkt: 14.00
Sluttidspunkt: 14.00
Lokale: Landstingssalen
Klima-, Energi- og Bygningsudvalget har kaldt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og finansminister Bjarne Corydon (S) i samråd om Rigsrevisionen og solcellesagen. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 20. februar 2014 kl. 14.00 i lokale 1-133.

Udvalget har bl.a. bedt ministrene forklare, hvorfor regeringen ville forhindre Rigsrevisionen i at komme "meget tæt på den interne lovforberedende regeringsproces", jf. ministrenes brev af 22. oktober 2013 til Folketingets formand.
Der ud over har udvalget bedt ministrene redegøre for, om ministrene er uenige i Statsrevisorernes ønske om at få Rigsrevisionens vurdering af kvaliteten af Klima-, Energi- og Bygningsministeriets lovarbejde på solcelleområdet tilbage til 2010, og hvordan dette hænger sammen med regeringsgrundlagets løfte om "at regeringen vil respektere henstillinger fra Statsrevisorerne".
Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Lars Christian Lilleholt (V), Mikkel Dencker (DF), Villum Christensen (LA) og Mike Legarth (KF).