Ugeplan for Folketinget 21. oktober - 27. oktober 2024 (Uge 43)

Udkast
4. oktober 2024 Lovsekretariatet
1. behandling af forslag til lov om flagning. (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven, lov om skifte af dødsboer, arveloven og databeskyttelsesloven. (Forhøjelse af antallet af dommere, revision af reglerne om Advokatsamfundets organer, udvidelse af adgangen til at opnå møderet for landsret, værgers betaling af sagsomkostninger, digital behandling af sager om skifte af dødsboer, ophævelse af krav om tilladelse fra Datatilsynet til visse behandlinger). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejelov for Grønland. (Aktindsigt, kriminalprocessuelle tvangsindgreb, anonyme vidner, digital og forenklet digital forkyndelse og politiets anvendelse af agenter som led i efterforskningen af lovovertrædelser m.v.). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd og lov om ligebehandling af mænd og kvinder med hensyn til beskæftigelse m.v. (Afskaffelse af ligestillingsredegørelser og forenkling af regler om kønssammensætningen i bestyrelser m.v.). (Af ministeren for ligestilling)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om et indkomstregister, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love. (Terminaladgang for skatteforvaltningen i Grønland til visse oplysninger i indkomstregisteret, sanering og modernisering af sanktionsbestemmelser på skatteområdet, indhentelse af kontroloplysninger hos visse tredjemænd til brug for indberetningskontrol og kontrol vedrørende indeholdelse af kildeskat m.v.). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om forsvarerbistand og aktindsigt i administrative straffesager på skatteområdet (skattestraffesagsloven). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om valg til Folketinget.(Ændring af regler om befordringsgodtgørelse til Folketingets medlemmer). (Af Søren Gade (V), Leif Lahn Jensen (S), Karina Adsbøl (DD), Karsten Hønge (SF) og Lars-Christian Brask (LA))
Der kan forventes yderligere behandlinger.
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om buskørsel, lov om godskørsel og taxiloven. (Regelforenkling for vejtransportvirksomheder og forlængelse af tilladelser til sygetransport). (Af transportministeren)
Der kan forventes yderligere behandlinger.
Orlov.
1. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven, lov om socialtilsyn, lov om social service og barnets lov. (Ændringer af regler på udlændingeområdet på området for indkvartering, ydelser og sociale indsatser m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine. (Forlængelse af opholdsgrundlag efter Ukraine-særloven). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af yderligere 1 lovforslag fra udlændinge- og integrationsministeren (Dublin)
1. behandling af forslag til lov om udbygning af Rute 11 mellem Korskro og Varde. (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til lov om ophævelse af 76 love på Transportministeriets område. (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, integrationsloven og forskellige andre love. (Arbejdspligt for borgere som ikke opfylder opholdskravet og beskæftigelseskravet i kontanthjælpssystemet). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og forskellige andre love. (Reform af kontanthjælpssystemet, ophævelse af 225-timersreglen og kontanthjælpsloftet, fritidstillæg til børn, afklaring, rettighedsbaseret tilskud til medicin m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen, lov om erhvervsuddannelser og forskellige andre love. (Folkeskolens kvalitetsprogram m.v.). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Mulighed for at give karakterer på 6. og 7. klassetrin). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen. (Midlertidig fratagelse af en forælders rettigheder efter folkeskoleloven ved en elevs ophold på krisecenter). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse og om ophævelse af lov om administration af Den Europæiske Unions forordninger om handel med træ og træprodukter med henblik på bekæmpelse af handel med ulovligt fældet træ. (Supplerende bestemmelser til skovrydningsforordningen om tilsyn, gebyr og konfiskation m.v.) (Af ministeren for Grøn Trepart)
Der kan forventes yderligere behandlinger.
1. behandling af 2 lovforslag fra justitsministeren (pantelånervirksomhed, auktionsledere).
1. behandling af forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om indførelse af en kulstofgrænsetilpasningsmekanisme. (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om reduktion af metanemissioner i energisektoren. (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af olieberedskabslov. (Hjemmel til gebyrfinansiering af tilsyn og myndighedsopgaver efter olieberedskabsordningen og justering af bødeniveau for overtrædelse af lagringspligten m.v.). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
1. behandling af 1 beslutningsforslag fra udlændinge- og integrationsministeren (DK tilslutning på mellemstatsligt grundlag Schengen).
Der kan forventes yderligere behandlinger.