L 58 Forslag til lov om ændring af straffeloven, militær straffelov og retsplejeloven og om ophævelse af lov om straf for folkedrab og lov om beskyttelse af kulturværdier i tilfælde af væbnet konflikt.

(Visse internationale forbrydelser).

Af: Justitsminister Peter Hummelgaard (S)
Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2024-25
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 4

Kan ministeren oplyse årsagerne til, at flere af Danmarks allierede, herunder Australien og Canada samt Frankrig og Storbritannien, som er faste medlemmer af FN’s Sikkerhedsråd, ifølge lovforslagets bemærkninger endnu ikke har tiltrådt ændringen til statutten for Den Internationale Straffedomstol om aggressionsforbrydelsen?
Dato: 11-11-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: international ret og menneskerettigheder

Endeligt svar

Dokumentdato: 21-11-2024
Modtaget: 21-11-2024
Omdelt: 22-11-2024

L 58 - svar på spm. 4 om årsagerne til, at flere af Danmarks allierede, herunder Australien og Canada samt Frankrig og Storbritannien, som er faste medlemmer af FN’s Sikkerhedsråd, ifølge lovforslagets bemærkninger endnu ikke har tiltrådt ændringen til statutten for Den Internationale Straffedomstol om aggressionsforbrydelsen

Besvarelse af spørgsmål nr. 4 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, militær straffelov og retsplejeloven (L 58) (pdf-version)
Html-version
Besvarelse af spørgsmål nr. 2 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, militær straffelov og retsplejeloven (L 58) (pdf-version)
Html-version

Udvalgsspørgsmål

Dokumentdato: 11-11-2024
Modtaget: 11-11-2024
Omdelt: 11-11-2024

Spm. om årsagerne til, at flere af Danmarks allierede, herunder Australien og Canada samt Frankrig og Storbritannien, som er faste medlemmer af FN’s Sikkerhedsråd, ifølge lovforslagets bemærkninger endnu ikke har tiltrådt ændringen til statutten for Den Internationale Straffedomstol om aggressionsforbrydelsen

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version