Miljø- og Fødevareudvalget (MOF) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 128

De økologiske spisemærker er en stor succes. Mere end 3.000 professionelle køkkener har det økologiske spisemærke. Alene i år er der ca. 180 nye køkkener, der har fået spisemærket og ca. 300, der har rykket et niveau op. Spisemærkerne skaber øget opmærksomhed på bæredygtighed i de offentlige køkkener gennem en øget andel planter på menuen, et reduceret madspild og dertil øget arbejdsglæde blandt personalet og vækst i den økologiske markedsandel. Det er resultatet fra to undersøgelser, som DTU har medvirket til at lave. Der henvises til nyhederne ”Offentlige køkkener holder fast i brugen af økologiske råvarer”, food.dtu.dk, den 27. maj 2019, og ”God synergi mellem økologi og mindre klimabelastning”, food.dtu.dk, den 10. januar 2023. Vil ministeren redegøre for, hvorfor regeringen har fjernet de øremærkede midler til de økologiske spisemærker i bevillingen til Fødevarestyrelsen i udspillet til Finansloven 2024? Vil ministeren oplyse, hvorledes ministeren vil sikre, at det gode arbejde i Fødevarestyrelsen fortsætter til gavn for fordoblingsmålet og den grønne omstilling i de offentlige køkkener?
Dato: 17-11-2023
Status: Endeligt besvaret
Emne: fødevarer
Dokumentdato: 01-12-2023
Modtaget: 01-12-2023
Omdelt: 01-12-2023

MOF alm. del - svar på MFU spm. 128 om, hvorfor regeringen har fjernet de øremærkede midler til de økologiske spisemærker i bevillingen til Fødevarestyrelsen i udspillet til Finansloven 2024

MOF alm. del - svar på spm. 128 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 17-11-2023
Modtaget: 17-11-2023
Omdelt: 17-11-2023

MFU spm. om, hvorfor regeringen har fjernet de øremærkede midler til de økologiske spisemærker i bevillingen til Fødevarestyrelsen i udspillet til Finansloven 2024

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version