Miljø- og Fødevareudvalget 2023-24
MOF Alm.del Spørgsmål 128
Offentligt
2782612_0001.png
Miljø- og Fødevareudvalget
Til:
Dato:
Ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri
17. november 2023
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:
MOF alm. del
Spørgsmål 128
De økologiske spisemærker er en stor succes. Mere end 3.000 professionelle køkkener
har det økologiske spisemærke. Alene i år er der ca. 180 nye køkkener, der har fået spi­
semærket og ca. 300, der har rykket et niveau op. Spisemærkerne skaber øget opmærk­
somhed på bæredygtighed i de offentlige køkkener gennem en øget andel planter på
menuen, et reduceret madspild og dertil øget arbejdsglæde blandt personalet og vækst
i den økologiske markedsandel. Det er resultatet fra to undersøgelser, som DTU har
medvirket til at lave. Der henvises til nyhederne ”Offentlige køkkener holder fast i brugen
af økologiske råvarer”, food.dtu.dk, den 27. maj 2019, og ”God synergi mellem økologi
og mindre klimabelastning”, food.dtu.dk, den 10. januar 2023. Vil ministeren redegøre
for, hvorfor regeringen har fjernet de øremærkede midler til de økologiske spisemærker
i bevillingen til Fødevarestyrelsen i udspillet til Finansloven 2024? Vil ministeren oplyse,
hvorledes ministeren vil sikre, at det gode arbejde i Fødevarestyrelsen fortsætter til gavn
for fordoblingsmålet og den grønne omstilling i de offentlige køkkener?
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra ikkemedlem af udvalget (MFU) Christian Friis Bach
(RV).
Spørgsmålet ønskes besvaret senest den 1. december 2023.
Svar bedes sendt elektronisk til spørgeren på [email protected] og til [email protected].
På udvalgets vegne
Hans Kristian Skibby
formand
1/1