Børne- og Undervisningsudvalget (BUU) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 295

Vil ministeren oplyse, om ministeren med den kommende bekendtgørelse om minimumsnormeringer har til hensigt at stille strengere krav til private daginstitutioner end til kommunale institutioner? Hvis ministeren ikke vil stille strengere krav til de private institutioner, hvordan vil ministeren så sikre, at måling af minimumsnormeringer sker på en måde, så børn i private og kommunale institutioner ligestilles, herunder så private daginstitutioner ikke skal pålægges en større administrativ byrde end kommunale daginstitutioner ved normeringsmåling? Ministeren bedes i besvarelsen inddrage, hvordan der i den påtænkte målemetode tages højde for, at kommunale institutioner skal leve op til normeringskravet for hele kommunen som gennemsnit, mens private daginstitutioner skal leve op til normeringer på institutionsniveau, samtidig med at relevante faktorer for måling kan trækkes i kommunens centrale databaser, modsat private daginstitutioner, der har mindre administrationsenheder og forskellige systemer til opgørelse af løn- og børnedata.
Dato: 13-06-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: dagtilbud
Dokumentdato: 27-06-2024
Modtaget: 27-06-2024
Omdelt: 27-06-2024

BUU alm. del - svar på spm. 295 om den kommende bekendtgørelse om minimumsnormeringer har til hensigt at stille strengere krav til private daginstitutioner end til kommunale institutioner m.v.

Svar på BUU alm. del spm. 295 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 13-06-2024
Modtaget: 13-06-2024
Omdelt: 13-06-2024

Spm., om den kommende bekendtgørelse om minimumsnormeringer har til hensigt at stille strengere krav til private daginstitutioner end til kommunale institutioner m.v.

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version