Udlændinge- og Integrationsudvalget (UUI) Alm. del

Samling: 2022-23 (2. samling)

Spørgsmål 225

Vil ministeren redegøre for, om det kan udgøre en krænkelse af EMRK artikel 3, hvis regeringen ikke opfylder en positiv forpligtelse til at sætte tilstrækkeligt hårdt ind over for social kontrol og æresvold i eksempelvis muslimske hjem og private muslimske skoler jf. Eremia v. the Repuclic of Moldova, Talpis v. Italy og Balsan v. Romania, og vil ministeren af respekt for EMRK og EMD tage initiativ til at skærpe den statslige kontrol i disse miljøer, eksempelvis ved brug af agenter mod social kontrol og æresvold?
Dato: 09-06-2023
Status: Endeligt besvaret
Emne: udvisning og repatriering, kulturelle og religiøse forhold
Dokumentdato: 03-07-2023
Modtaget: 03-07-2023
Omdelt: 03-07-2023

UUI alm. del - svar på MFU spm. 225 om ministeren vil redegøre for, om det kan udgøre en krænkelse af EMRK artikel 3, hvis regeringen ikke opfylder en positiv forpligtelse til at sætte tilstrækkeligt hårdt ind over for social kontrol og æresvold i eksempelvis muslimske hjem og private muslimske skoler jf. Eremia v. the Repuclic of Moldova, Talpis v. Italy og Balsan v. Romania, og vil ministeren af respekt for EMRK og EMD tage initiativ til at skærpe den statslige kontrol i disse miljøer, eksempelvis ved brug af agenter mod social kontrol og æresvold

UUI alm. del - svar på spm. 225 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 09-06-2023
Modtaget: 09-06-2023
Omdelt: 09-06-2023

MFU spm. om ministeren vil redegøre for, om det kan udgøre en krænkelse af EMRK artikel 3, hvis regeringen ikke opfylder en positiv forpligtelse til at sætte tilstrækkeligt hårdt ind over for social kontrol og æresvold i eksempelvis muslimske hjem og private muslimske skoler jf. Eremia v. the Repuclic of Moldova, Talpis v. Italy og Balsan v. Romania, og vil ministeren af respekt for EMRK og EMD tage initiativ til at skærpe den statslige kontrol i disse miljøer, eksempelvis ved brug af agenter mod social kontrol og æresvold?

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version