Den såkaldte markskydningsordning, dvs. skydning og afblødning af kreaturer på marken, f.eks. afgræsningskreaturer der har gået ude på marken det meste af deres liv, har fungeret uden problemer i mange år, men der er opstået administrativt bøvl og
regelbureaukrati, der truer med at spænde ben for og stoppe hele den nicheproduktion, der ligger i afgræsningskreaturer og deraf afledte lokale aktiviteter, f.eks. gårdbutikker m.v. Kan ministeren bekræfte, at skydning og afblødning af kreaturer fortsat kan foretages på marken, som det er sket i mange år, således:
- Kreaturerne går på marken.
- Landmanden rekvirerer vagtembedsdyrlægen (typisk den lokale dyrlæge), som syner og godkender, hvor kreaturet går på marken, hvorefter man på det lokale slagteris ansvar har op til 24 timer til, at kreaturet skydes på marken og afblødes på stedet, uden at vagtembedsdyrlægen igen skal være tilstede.
- Umiddelbart herefter transporteres det skudte og afblødte kreatur til det lokale slagtehus, hvor resten af slagteprocessen foregår?
Dato: 20-06-2023
Status: Endeligt besvaret
Emne:
dyr og dyrevelfærd