L 70 Forslag til lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen.

(Ændring af revisionsbestemmelse).

Af: Justitsminister Søren Pind (V)
Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2016-17
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 09-11-2016

Skriftlig fremsættelse (9. november 2016)

20161_l70_fremsaettelsestale.pdf
Html-version

Skriftlig fremsættelse (9. november 2016)

Justitsministeren (Søren Pind):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:

Forslag til lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

(Lovforslag nr. L 70)

Formålet med lovforslaget er at udsætte revisionen af offentlighedslovens § 16 om postlister fra folketingsåret 2016-17 til folketingsåret 2017-18.

En ordning med obligatoriske postlister blev i første omgang indført som en forsøgsordning. Forsøgsordningen blev iværksat med virkning fra den 1. januar 2015 og omfatter Sundheds- og Ældreministeriet (tidligere Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse), Søfartsstyrelsen, Region Syddanmark og Slagelse Kommune. Forsøgsordningen ophører ved udgangen af 2016.

Det er forudsat i forarbejderne til offentlighedsloven, at forsøgsordningen skal evalueres. Evalueringen skal danne grundlag for en stillingtagen til, i hvilket omfang ordningen skal gøres permanent.

Det foreslås, at revisionen af offentlighedslovens § 16 om postlister udsættes til folketingsåret 2017-18, dels fordi det efterlader bedre tid til at gennemføre evalueringen af postli?steforsøget, der som nævnt først udløber den 1. januar 2017, dels fordi evalueringen af postlisteforsøget med fordel kan indgå i de drøftelser, der vil være i foråret 2017 som opfølgning på den generelle evaluering af offentlighedsloven.

Idet jeg i øvrigt henviser til lovforslaget og de ledsagende bemærkninger, skal jeg hermed anbefale lovforslaget til det Høje Tings velvillige behandling.