L 114 Forslag til lov om ændring af lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, lov om miljøbeskyttelse, lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække og forskellige andre love.

(Ny regulering af husdyrbrug m.v. og indførelse af generelle regler for anvendelse af gødning på arealer og for husdyrbrug m.v. som udmøntning af dele af fødevare- og landbrugspakken samt ændringer som følge af VVM-direktivet m.v.).

Af: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V)
Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Samling: 2016-17
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 47

Kan ministeren bekræfte, at der vil blive mulighed for undtagelser i den nye beregningsmodel, som betyder at visse ekstensive typer af staldarealer ikke skal indregnes i det beregnede tilladte produktionsareal, samt om det også vil gælde for økologiske stalde, hvor der kan være krav om permanent adgang til disse arealtyper – for eksempel verandastalde til fjerkræ? Spørgsmålet skal ses i lyset af, at den nye beregningsmodel tager udgangspunkt i at give tilladelse til at etablere et bestemt produktionsareal frem for et antal dyr. Det kan blive en udfordring for de økologiske systemer, hvis der ikke tages tilstrækkeligt hensyn til, at en del af staldarealerne kan have en meget ekstensiv karakter. Disse staldarealer har typisk til formål at give mulighed for at udøve adfærd og dermed understøtte dyrevelfærd og bør ikke indgå i produktionsarealet, med mindre der ved det aktuelle antal dyr pr. kvm. kan dokumenteres høj ammoniakemission for den givne staldtype. Det bør også gælde selv om der er permanent adgang til dem.
Dato: 31-01-2017
Status: Endeligt besvaret
Emne: dyr og dyrevelfærd
Dokumentdato: 06-02-2017
Modtaget: 06-02-2017
Omdelt: 07-02-2017

L 114 - svar på spm. 47 om ministeren kan bekræfte, at der vil blive mulighed for undtagelser i den nye beregningsmodel, som betyder at visse ekstensive typer af staldarealer ikke skal indregnes i det beregnede tilladte produktionsareal m.v., fra miljø- og fødevareministeren

MOF L 114 - svar på spm. 47 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 31-01-2017
Modtaget: 31-01-2017
Omdelt: 31-01-2017

Spm. om ministeren kan bekræfte, at der vil blive mulighed for undtagelser i den nye beregningsmodel, som betyder at visse ekstensive typer af staldarealer ikke skal indregnes i det beregnede tilladte produktionsareal m.v., til miljø- og fødevareministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version