L 27 Forslag til lov om hold af slagtekalkuner.

Af: Justitsminister Lars Barfoed (KF)
Udvalg: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Baggrundsmateriale

Behandles i salen: 04-11-2010
Høringsnotat og -svar
Tidligere debatter
2008-09 - FLF, alm del - spørgsmål 15 om hvorfor der ikke ved opdræt af kalkuner er krav til belægningstæthed m.v., til justitsministeren. Af Per Clausen (EL)

2008-09 - FLF, alm del - spørgsmål 16 om, hvorfor man accepterer en belægningstæthed, der er over 20 pct. højere for kalkuner end for slagtekyllinger m.v., til justitsministeren. Af Per Clausen (EL)

2008-09 - FLF, alm del - spørgsmål 17 om, det er tilfredsstillende, at det ikke er ualmindeligt, at 10 pct. af kalkunerne dør eller må aflives inden 21 uger på grund af f.eks. benproblemer, til justitsministeren. Af Per Clausen (EL)

2008-09 - FLF, alm del - spørgsmål 18 om, hvorfor trædepudesvidninger ikke bedømmes hos kalkuner, til justitsministeren. Af Per Clausen (EL)

2008-09 - FLF, alm del - spørgsmål 19 om, hvordan det lovpligtige eksporttilsyn foretages af kalkuner, til fødevareministeren. Af Per Clausen (EL)

2008-09 - FLF, alm del - spørgsmål 20 om, hvorfor der ikke er krav om, at embedsdyrlægen foretager en vurdering af kalkuners transportegnethed, til justitsministeren. Af Per Clausen (EL)

2008-09 - FLF, alm del - spørgsmål 21 om, hvorfor myndighederne accepterer, at reglerne om, at der skal være et skridsikkert underlag i de kasser, kalkuner transporteres i, når de skal til slagtning, ikke overholdes, og at kasserne systematisk overbelægges, til justitsministeren. Af Per Clausen (EL)

2008-09 - FLF, alm del - spørgsmål 22 om, hvorfor der ikke stilles krav om, at kalkuner skal kunne stå oprejst under transporten til slagterier i Tyskland, til justitsministeren. Af Per Clausen (EL)
Nævnt i forslaget
Arbejdsgrupperapport om hold af slagtekalkuner
Arbejdsgruppen om slagtefjerkræ (kalkuner)
Justitsministeriet, maj 2010

Delrapport om slagtekyllinger
Afgivet af Justitsministeriets arbejdsgruppe om slagtefjerkræ
Justitisministeriet, 2000
- Findes ikke elektronisk, men kan ses på Bibliotekets læsesal

Fødevarepolitisk redegørelse (1997-97, 1. samling, R 10)
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, 1998

Udtalelse vedrørende slagtefjerkræ
Det Dyreetiske Råd. Justitsministeriet, Civilkontoret, 1995

Relevante love og regler
Lov nr. 520 af 26. maj 2010 om hold af malkekvæg og afkom af malkekvæg

Lov nr. 528 af 6. juni 2007 om hold af heste

Bekendtgørelse nr. 583 af 6. juni 2007 om slagtning og aflivning af dyr

Bekendtgørelse nr. 1729 af 21. december 2006 om beskyttelse af dyr under transport

Bekendtgørelse nr. 707 af 18. juli 2000 om mindstekrav til beskyttelse af landbrugsdyr

Bekendtgørelse af Den europæiske konvention af 10. marts 1976 om beskyttelse af dyr, der holdes til landbrugsformål
(BKI nr. 76 af 2. oktober 1980)

Europarådets rekommendation om kalkuner:
Recommendation concerning turkeys (Meleagris gallopavo ssp.), adopted by the Standing Committee on 21 June 2001

Rådets forordning (EF) nr. 1099/2009 af 24. september 2009 om beskyttelse af dyr på aflivningstidspunktet

Rådets forordning (EF) nr. 1/2005 af 22. december 2004 om beskyttelse af dyr under transport og dermed forbundne aktiviteter og om ændring af direktiv 64/432/EØF og 93/119/EF og forordning (EF) nr. 1255/97

Rådets direktiv 93/119/EF af 22. december 1993 om beskyttelse af dyr på slagte- eller aflivningstidspunktet
Konsolideret udgave med senere ændringer (2007)
Hvad er det?
Folketingets Bibliotek udarbejder en skræddersyet linkpakke/litteraturliste til alle lovforslag, beslutningsforslag, forespørgsler og redegørelser som hjælp til folketingsmedlemmernes ordførertaler. Dette kaldes baggrundsmateriale.

Biblioteket har valgt at gøre baggrundsmaterialet offentligt tilgængeligt. Materialet har dog karakter af at være et internt arbejdsredskab, der kan ses af eksterne.
Struktur
Baggrundsmaterialet består af forskellige afsnit. Det kan variere, hvor mange afsnit, der er i det enkelte baggrundsmateriale.

  • Under ”Høringssvar” finder du links til høringssvar og ministeriets høringsnotat. Høringssvar optræder kun i forbindelse med lovforslag
  • Under ”Tidligere debatter” er links til tidligere relevante parlamentariske dokumenter. Det kan være tidligere lov- eller beslutningsforslag, forespørgsler, redegørelser, § 20-spørgsmål eller udvalgsmateriale. Der linkes til Folketingets egen hjemmeside.
  • Under punktet ”Nævnt i forslaget” er medtaget materialer og kilder, der er nævnt i forslag eller bemærkninger. Hvis det er muligt, er der linket til en elektronisk version, men ellers vil der bare være en litteraturhenvisning.
  • ”Love og regler” – her finder du links til relevant lovgivning. Det gælder både lovgivning, der er nævnt i forslaget og andre regler. Her linkes til Retsinformation og EUR-Lex.
Offentliggørelse
Baggrundsmaterialet produceres til 1. behandlingen af det enkelte forslag eller til forhandlingen af forespørgslen eller redegørelsen. Målet er, at det offentliggøres senest fredag kl. 12 ugen før 1. behandlingen eller forhandlingen. Herefter vedligeholdes det ikke. Det publiceres i forbindelse med selve forslaget og kan findes i sagsoversigten. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er et parlamentarisk dokument, men udelukkende et servicedokument med relevante links og litteratur.
Vær opmærksom på:
Baggrundsmaterialet er et arbejdsredskab og derfor ikke en del af den parlamentariske proces eller de parlamentariske dokumenter.

Baggrundsmaterialet kan være udarbejdet med en meget stram deadline. Tidspresset ved sene fremsættelser kan betyde, at der i forbindelse med enkelte forslag kan være medtaget meget få henvisninger til tidligere debatter. Der lægges generelt vægt på, at baggrundsmaterialet er kortfattet.

Ligeledes gælder, at da der er tale om et arbejdsredskab målrettet brugen i Folketinget, tilstræber baggrundsmaterialet ikke at være udtømmende. Det vil derfor fremstå som et øjebliksbillede ved tidspunktet for 1. behandlingen. Det kan ligeledes være meget varierende, hvor mange materialer og f.eks. tidligere debatter, der findes inden for de forskellige lovgivningsområder.
Forfattere
Folketingets Bibliotek er ansvarlig for produktionen af baggrundsmaterialet.
Adgang til det nævnte materiale
I baggrundsmaterialet kan der forekomme materialer uden links. Folketingets Bibliotek har i de tilfælde ikke mulighed for at levere materialet. I stedet henviser vi til følgende muligheder:

Du kan henvende dig på dit lokale bibliotek og få hjælp der.
Du kan søge og bestille materialet i bibliotek.dk.
Du kan henvende dig til udgiveren med henblik på at rekvirere eller købe materialet.

Folketingets Bibliotek er et internt bibliotek og er ikke åbent for offentligheden.
Abonnement
Det er muligt at abonnere på baggrundsmaterialet.

Tegn abonnement her
Du kan søge hjemmesider og materiale frem via Google
Du kan søge og bestille materialet i bibliotek.dk
Du kan henvende dig på dit lokale bibliotek og få hjælp der.
Du kan henvende dig til udgiveren med henblik på at rekvirere eller købe materialet.
Folketingets Oplysning
Christiansborg
1240 Kbh. K.
Telefon: +45 3337 3338
Telefax: +45 3314 7060
Ophavsret og ansvarsfraskrivelse vedrørende baggrundsmaterialet
Ophavsretten til baggrundsmaterialet tilhører Folketinget. Derimod er det i mange tilfælde ikke Folketinget, der har ophavsretten til det materiale, der linkes til. Baggrundsmaterialet må frit gengives med behørig kildeangivelse. Dog må baggrundsmaterialet ikke gøres til genstand for selvstændig kommerciel udnyttelse. Det er tilladt at linke til baggrundsmaterialet på Folketingets hjemmeside.

Baggrundsmaterialet indeholder links til andre hjemmesider, der opdateres af andre organisationer. Folketinget fraskriver sig ethvert ansvar i denne forbindelse, herunder i relation til nøjagtighed, aktualitet og oprindelse af denne information.

Baggrundsmaterialet indeholder henvisninger til oplysninger af generel karakter. Har man brug for egentlig rådgivning, bør man altid henvende sig til en specialist på det pågældende område. Folketinget påtager sig ikke noget ansvar for eventuelle økonomiske konsekvenser i forbindelse med forkert anvendelse af informationer i baggrundsmaterialet. Folketinget påtager sig ikke ansvar for eventuelt misbrug af Folketingets baggrundsmateriale.