Åbent samråd om udfasning af kul og firedobling af vindkapaciteten
Udvalg: Klima-, Energi- og Bygningsudvalget
Mødedato: 25-11-2014
Starttidspunkt: 13.30
Sluttidspunkt: 13.30
Lokale: 2-080
Folketingets Klima-, Energi- og Bygningsudvalg har kaldt klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (RV) i samråd om udfasning af kul og firedobling af vindkapaciteten. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 25. november 2014 kl. 13.30 i lokale 2-080 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for, hvordan regeringen vil realisere sit meget vidtgående energi- og klimapolitiske mål om at forbyde kul i det danske energiforbrug fra 2025, uden at det øger borgernes og erhvervslivets energiomkostninger og dermed svækker konkurrenceevnen, vækst og beskæftigelse.

Derudover har udvalget bedt ministeren redegøre for, om ministerens forslag om at firedoble vindkapaciteten i Danmarks energiforsyning frem mod 2050 gennem en indsats, der svarer til sætte en "monstermølle" op på havet hver uge året rundt i 30 år, er regeringens fælles politik.


Samrådsspørgsmål C og G er stillet efter ønske fra Lars Christian Lilleholt (V), Mikkel Dencker (DF), Villum Christensen (LA) og Mike Legarth (KF).