Åbent samråd om opfølgning på Parisaftalen
Udvalg: Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget
Mødedato: 06-04-2016
Starttidspunkt: 09.30
Sluttidspunkt: 10.35
Lokale: 2-080
Åbent samråd med energi-, forsynings- og klimaministeren vedrørende opfølgning på Parisaftalen. Samrådet finder sted tirsdag den 6. april 2016 kl. 9.30-10.30 i vær. 2-080 på Christiansborg.

Udvalget har bedt energi-, forsynings- og klimaministeren redegøre for,
- hvordan ministeren forholder sig til, at landenes samlede INDC'er på nuværende tidspunkt ikke reducerer den globale udledning af drivhusgasser tilstrækkeligt hurtigt i forhold til Parisaftalens skærpede temperaturtærskel, og om ministeren er enig i, at det i lyset af Parisaftalen er nødvendigt at øge det klimapolitiske ambitionsniveau i Danmark og EU i forhold til både langsigtede mål og delmål, og hvad regeringen konkret vil arbejde for i den sammenhæng

- om regeringen vil arbejde aktivt for, at EU i lyset af Parisaftalens skærpede temperaturtærskel øger ambitionsniveauet for 2020, 2030 og 2050-reduktionsmålene, så de svarer til behovet og videnskaben, og så man lever op til Parisaftalens langsigtede mål, der bl.a. indebærer, at man globalt udfaser fossile brændsler senest i 2050, og at EU som foregangsregion bør gøre dette endnu tidligere.

Samrådsspørgsmål I og J er stillet efter ønske fra Christian Poll (ALT), Maria Reumert Gjerding (EL), Andreas Steenberg (RV), Pia Olsen Dyhr (SF) og Jens Joel (S).