Tak til ministeren for besvarelse af spørgsmålet. Hvis man kigger på de kommentarer, de nyheder og den debat, der har været generelt mange af de steder, hvor de her planlagte statslige energiparker bliver udmeldt og der foregår en lokal planlægning efter nogle forskellige kriterier osv., så er det jo, at man godt kan undre sig over – det er også derfor, jeg har stillet det her spørgsmål – at der tilsyneladende går sådan en vandrehistorie om, at for hver gang der kommer en energipark, så kommer der 100 medarbejdere ind ad døren, der skal udfylde vedvarende arbejdspladser lokalt. Det er det, vi ikke rigtig kan forstå i Danmarksdemokraterne.
Ministeren har jo selv brugt det som argument i de samråd, der har været her i Folketinget. Der har ministeren jo klart sagt: »Bare for at citere Mogens Gade: »En af vores parker giver 100 permanente arbejdspladser, når den står færdig, og det betyder meget i et område som vores.«« Sådan sagde Morten Dahlin. Det er i hvert fald, hvad Jyllands-Posten citerer ministeren for at have sagt.
Der er det jo bare, at vi er meget interesserede i at vide, hvor det er, de oplysninger kommer fra. Hvor er evidensen for de her arbejdspladser? Der tales om 100 vedvarende, permanente arbejdspladser for hvert projekt som dem, der bliver skitseret her. I det her tilfælde er det jo 1.000 ha, som man vil lægge ud i til en kæmpe jernmark. Så kan man jo gange det op. Der er 26 statslige energiparker. Forventer ministeren, at der kommer 2.600 nye vedvarende arbejdspladser; 100 hvert af de her steder? Eller er det sådan en vandrehistorie, som vi jo kan se at en af projektmagerne siger, i hvert fald BioCircs med deres Go Green i bl.a. Ringsted, Vesthimmerland, Viborg, Skive og Jammerbugt. Det er derfor, jeg egentlig gerne vil have ministeren til at uddybe den del af situationen. Tak.