Som sagt kan jeg ikke kommentere en konkret verserende sag. Men det er klart, at sanktionsniveauet, også i fødevarekontrol, hvis man overtræder reglerne, altid efter min vurdering selvfølgelig skal ses proportionalt med forseelsens størrelse. Og det gælder, synes jeg, i øvrigt generelt.
Jeg vil så også gerne sige, at når vi taler om allergenmærkning, kan det altså – som jeg også sagde i min indledning – have ret alvorlige konsekvenser, hvis folk får spist noget, som de ikke kan tåle. Altså, der er folk, der kan dø af det. Så derfor er det her ikke noget, man skal tage let på. Og det er efter min vurdering heller ikke en undskyldende omstændighed, at man når at få rettet det op, 2 minutter efter man i så fald har fået det at vide. For hvis ikke kontrollen var kommet, kunne man jo forestille sig, at den så ikke var blevet rettet op, og så kunne der være sket ting og sager. Det er igen uden at forholde mig til den konkrete sag.
Men når det er sagt, glæder jeg mig over, at vi nu har aftalt, at vi netop kigger sanktionsniveauerne igennem på fødevareområdet og får en tilbagemelding specifikt i forhold til allergenområdet, fordi det har en stor betydning i begge retninger, sådan at vi også i fællesskab kan finde ud af, om proportionaliteten er i orden i det nuværende sanktionsniveau.