Tak for det. Inden jeg går til besvarelse af selve spørgsmålet, føler jeg mig lige kaldet til at svare på den indledende bemærkning. Der vil jeg sige, at Dansk Folkeparti har været et af de partier her i Folketinget, der siden den 7. oktober 2023 har krævet og ønsket sig flest mulige straffesager for bl.a. antisemitisme rejst. Og vi kan jo se i mange forskellige sager, at anklagemyndigheden jo rent faktisk også forfølger det, så jeg havde ikke forestillet mig, at det var et punkt, hvor ordføreren og jeg skulle være uenige. Nå, det var ikke det, jeg skulle svare på; jeg skulle svare på det andet spørgsmål, og tak for spørgsmålet.
Det her vedrører en sag, som vi tidligere har haft lejlighed til at drøfte i Folketingssalen, og som jeg også gav udtryk for dengang, har det gjort et enormt stort indtryk på mig at læse om denne sag. Det er jo altid tragisk, når et ungt menneske afgår ved døden, uanset hvad årsagen måtte være, og jeg har en meget, meget dyb medfølelse med familien til den her unge kvinde, som drejer sig om.
Jeg er som justitsminister af principielle grunde meget tilbageholdende med at udtale mig om konkrete sager, der er eller har været under behandling hos myndigheder på mit område. Jeg har løbende sendt skriftlige svar til Folketinget, hvor Rigspolitiet og Rigsadvokaten har redegjort nærmere for den konkrete sag, herunder også politiets efterforskning af sagen, og der er i de skriftlige svar bl.a. redegjort for politiets beslutning om at stoppe efterforskningen i sagen, og det er en beslutning, som også flere gange også har været påklaget til statsadvokaten.
I alle tilfælde har Statsadvokaten tiltrådt politiets afgørelse, og der bliver i spørgsmålet spurgt ind til, om jeg vil undersøge, om den konkrete sag er et eksempel på en sag, hvor politiet har arbejdet under pres for at lukke sagen.
Som jeg også tidligere har tilkendegivet, tager jeg den seneste tids kritik af politiets sagsbehandling meget alvorligt, og det er også derfor, jeg har besluttet, at statsadvokaterne skal gennemføre en tilsynsundersøgelse af politiets og anklagemyndighedens praksis i forhold til at henlægge sager. De sager, der udtages til gennemgang tilsynsundersøgelsen, er sager, som ikke tidligere har været genstand for klagebehandling. Tilsynsundersøgelsen vil således fokusere, hvor statsadvokaterne ikke tidligere har taget stilling til, om der er foretaget tilstrækkelig efterforskning af sagen. Tak for ordet.