Tak for ordet. Og igen tak til spørgeren for spørgsmålet. Det er jo klart, at den seneste tids kritik af politiets sagsbehandling tyder på, at det ikke i alle tilfælde er lykkedes at kommunikere tydeligt nok om politiets prioritering af sager. Det er jo netop også derfor, at jeg har tilkendegivet, at det er vigtigt med åbenhed om prioriteringerne fra politiets ledelse over for både borgere og medarbejdere.
Det er også baggrunden for, at Rigspolitiet har indledt drøftelser med politikredsene om politiets kommunikation om prioriteringer af politiets ressourcer i forhold til både borgere og medarbejdere. Rigspolitiet vil have et skærpet ledelsesmæssigt fokus på det, og det kan jeg naturligvis kun bakke op om. Samtidig har vi efter min mening jo også et politisk ansvar for at sikre tydelighed om, hvordan politiet skal bruge sine ressourcer.
Det er netop også i det lys, at vi i forligskredsen ved indgangen til 2024 gennemførte en markant forenkling af målsætningerne for straffesagsbehandlingen hos politiet og anklagemyndigheden, og her er vi som bekendt gået fra syv målsætninger om sagsbeholdninger og sagsbehandlingstider til to overordnede politiske målsætninger om sagsbehandlingstider. Målsætningerne er offentligt tilgængelige. Ændringen fra syv til to målsætninger har været med til at mindske detailstyringen over for politikredsene og har givet et større lokalt handlerum. Ændringen har samtidig sikret, at målene er blevet mere meningsfulde for borgerne, da der i højere grad kommer fokus på den sagsbehandlingstid, borgerne oplever, særlig i de mest alvorlige straffesager.
Jeg synes kun, det er oplagt, at vi i de kommende forhandlinger om en ny flerårsaftale igen ser på styringen af politiet og anklagemyndigheden, og at vi i øvrigt drøfter politiets og anklagemyndighedens sagsbehandling og prioritering af ressourcer. Det er en proces, vi starter op i det her forår, og noget, jeg ser frem til. Tak for ordet.