Ja, det billedmateriale, der var i den TV 2-udsendelse, var jo ikke fra skjult kamera ude på nogle tilfældige landbrug. Det var jo sådan set Fødevarestyrelsen, som var ude at lave sin kontrol, og som så bruger videodokumentation. Jeg synes, det er fint, at man også bruger det redskab i stedet for at skulle sidde og skrive ned på en computer, og jeg tror også, at de billeder med grise, som viser, hvordan grisen reelt har det, er meget bedre at få med end en eller anden beskrivelse fra en dyrlæge om, hvordan det ser ud.
Men nu forholder det sig sådan, at når Fødevarestyrelsen laver den kontrol, udløser det i knap hver tredje kontrolbesøg en sanktion. Det synes jeg er meget. Det synes jeg er et højt tal, og jeg synes, det er lidt tankevækkende at måtte konstatere, at når man så har en proces med, at man skal have en sanktion – der er så fire niveauer: en indskærpelse, et påbud, et forbud eller en politianmeldelse – er der i en høj grad af de tilfælde, hvor kontrolløren sådan set er parat til at give en politianmeldelse, åbenbart et eller andet lag i Fødevarestyrelsen, som nedjusterer den sanktion, som man så ender med at føre ud i livet. Jeg undrer mig meget over, at man har den nedjustering. Jeg kan godt forstå, at man gerne vil have noget, der sådan er lidt ensartet, men det ser jo ud, når man ser TV 2-udsendelsen, som om den sanktion, der er, udelukkende bliver nedjusteret. Det vil sige, at det ikke er særlig risikabelt at overtræde reglerne, og det synes jeg er dybt problematisk, for der er jo ingen tvivl om, at der er nogle af de grise, som er med i den her udsendelse, der har det alt for slemt, og jeg synes, det er helt vildt, at der er landmænd, der ligesom forsøger at gøre en gris klar til slagteriet, selv om den er dødssyg.
Jeg kunne godt tænke mig at høre ministeren, om ministeren ikke kan se et problem i, at de her politianmeldelser, som kontrolløren gerne vil lave, ændres til indskærpelser, når det ligesom har været igennem systemet i Fødevarestyrelsen.