Mange tak for det spørgsmål. Jeg tillader mig at gå sådan lidt mere overordnet til værks, for som vi har orienteret spørgeren om, er det sådan, at hvad angår helt konkrete spørgsmål omkring det her projekt, er der andre ministerier, som er ressortansvarlige. Det ved spørgeren godt og har alligevel ønsket at fastholde spørgsmålet, og det er helt i orden. Men det vil sige, at hvis der er uddybende spørgsmål, så er det altså By-, Land- og Kirkeministeriet og Ministeriet for Grøn Trepart, der har en del af ansvaret.
Men det skal ikke forhindre os i at have en god debat om et meget, meget vigtigt emne, nemlig hvordan vi kan sikre naturværdier og miljøforbedringer og bekæmpe miljøforringelser og samtidig sikre, at der er en grøn omstilling, og at vi bekæmper klimaforandringerne. Begge dele skal kunne lade sig gøre, for det er to sider af samme planetariske krise.
Jeg forhandlede selv den politiske stemmeaftale om energiparker, som blev besluttet af et bredt flertal i Folketinget, og der lagde vi meget, meget stor vægt på to hovedprincipper. Formålet var at få energiparker også til lands. Vi har dem allerede til vands. Det ene hovedprincip er, at alle EU's naturbeskyttelsesregler skal overholdes i de her energiparker, og det gælder både Natura 2000-regler og også habitatsregler, som der spørges til her. Vi gik endda videre end EU's regler og besluttede også, at § 3-områderne, som jo altså ikke nyder samme EU-beskyttelse, ikke må blive påvirket af energiparkerne. Det andet hovedprincip er, at energiparkerne kun bliver etableret, hvis der er fuld opbakning til det i den kommune, hvor pakken skal laves, og at der er fuld respekt om, at det er kommunerne, der skal sige ja til en energipark, før den eventuelt etableres.