Tak for spørgsmålet. Og tak for ordet, formand. Jeg vil selvfølgelig gerne indlede med at slå fast, at den grønne omstilling er et af regeringens vigtigste mål. Der har aldrig været en regering, som har sat så ambitiøse mål for den grønne omstilling som den her regering, og regeringens mål er som bekendt, at Danmark skal være klimaneutral i 2045.
Den finansielle sektor skal selvfølgelig også bidrage med at stille kapital til rådighed for grønne investeringer. Det gør de faktisk også i stor stil, og det gør de ikke mindst også, fordi de jo også har forstået – for længe siden, faktisk – at vi alle sammen har et ansvar, og de har også et ansvar for at levere.
Men spørgsmålets præmis rammer desværre ved siden af. Tallene fra Nationalbanken kan ikke ses som et udtryk for, at den finansielle sektors investeringer udfordrer den globale klimaindsats, for de dækker over udledninger fra alle investeringer i børsnoterede virksomheder inklusive deres værdikæder. Og hvad betyder det? Ja, det betyder, at hvis en finansiel virksomhed f.eks. investerer i virksomhed, der er CO2-neutral, så tæller eventuelle CO2-udledninger fra underleverandører med i regnskabet. Men det gør jo ikke, at den her grønne investering, som det vil være, så bliver sort. Og sådan en investering er jo faktisk ikke en udfordring for den globale klimaindsats – det er en styrke. Vi er enige i, at der skal gøres mere for at sikre en grøn omstilling. Man skal lige huske, hvordan man læser tallene, og tallene skal man læse på den måde, som jeg redegør for her.
Danmark er langt fremme med den grønne indsats og ikke mindst den grønne omstilling. Jeg er utrolig stolt af det ansvar, som dansk industri tager for den grønne omstilling. Vi har styrkepositioner i dansk industri, som er verdensførende og verdensledende og som jo altså har sikret tusindvis af gode, sikre job til danske lønmodtagerfamilier. Den linje skal fortsættes, og det betyder bl.a., at vi skal sikre, at finanssektoren fortsat holder den grønne fane højt. Tak for ordet.