Tak. Jeg har jo også selv stillet et skriftligt spørgsmål til ministeren – og velkommen til, i øvrigt, som vikar, det skal nok blive fint – om det her med statslige arbejdspladser, og jeg har ikke fået svar endnu. Jeg stillede det i starten af december. Men Balance Danmark er jo så i mellemtiden kommet med en rapport, hvori de kan konkludere, at antallet af statslige arbejdspladser, der er nyoprettede, er steget med 4.342 fra 2022 til 2023, og halvdelen er lagt i hovedstadsområdet. 36 kommuner har så haft en tilbagegang i antallet af statslige arbejdspladser fra 2022 til 2023.
Når jeg lige sådan kigger på de tal, er det jo fuldstændig det modsatte af det, som regeringen har stået og lovet mig og Danmarksdemokraterne herinde i Folketingssalen, f.eks. da vi havde første behandling af vores forslag om at lave en undersøgelse af udflytning af statslige arbejdspladser. Da sagde hr. Morten Dahlin bl.a., at man havde det som en vigtig politisk prioritet i regeringen, at nyoprettede statslige arbejdspladser skulle placeres uden for de store byer. Og så kigger vi på de her tal fra Balance Danmark og kan konstatere, at det er præcis det modsatte, der sker. Det er bare centralisering, der pumper af sted med nyoprettede statslige arbejdspladser inde i København. Og der bliver ikke rigtig gjort noget ved det, kan jeg forstå, fra regeringens side.
Så jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad regeringen, når vi ser de her tal fra Balance Danmark, så helt konkret gør lige nu for at forhindre, at den her centraliseringsmølle bare kører videre og de nyoprettede statslige arbejdspladser, ligesom det er sket i så mange år, stadig bliver oprettet inde i København. Der er over 10.000 statslige arbejdspladser, der er blevet oprettet i Københavnsområdet fra 2015 og frem til nu, og nu kan vi så konstatere, at det bare fortsætter. Hvad vil ministeren gøre ved det?