L 156 Forslag til lov om årpenge for dronning Margrethe.

Af: Statsminister Mette Frederiksen (S)
Udvalg: Udvalget for Forretningsordenen
Samling: 2023-24
Status: Stadfæstet

Lovforslag som vedtaget

Vedtaget: 30-05-2024

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 30. maj 2024

20231_l156_som_vedtaget.pdf
Html-version

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 30. maj 2024

Forslag

til

Lov om årpenge for dronning Margrethe

§ 1. For dronning Margrethe fastsættes en årpenge med et årligt grundbeløb, der udgør 12.000.000 kr.

Stk. 2. Årpengebeløbet udgør grundbeløbet reguleret pr. 1. april og 1. oktober i takt med udviklingen i Danmarks Statistiks lønindeks for statsansatte. Reguleringen sker i forhold til lønindekset for andet kvartal 2023. Reguleringen pr. 1. april sker på baggrund af udviklingen i lønindekset til og med fjerde kvartal i året forud for reguleringen. Reguleringen pr. 1. oktober sker på baggrund af udviklingen i lønindekset til og med andet kvartal i året for reguleringen.

Stk. 3. Årpengebeløbet udbetales månedligt forud.

Stk. 4. Der ydes refusion af udgifter til ikkefradragsberettiget købsmoms efter de regler, der i øvrigt gælder for statens institutioner. Refusionen er årligt begrænset til en procentandel af årpengebeløbet svarende til den til enhver tid gældende momssats.

§ 2. Hoftjenestemænd ved dronning Margrethes hof, pensionerede hoftjenestemænd og efterlevende ægtefæller og børn efter disse har ret til pension fra staten efter de til enhver tid gældende regler for statens tjenestemænd i henhold til lov om tjenestemandspension.

Stk. 2. Staten afholder udgifter til pension i henhold til stk. 1.

Stk. 3. Hoffet indbetaler til statskassen et pensionsbidrag, der svarer til det pensionsbidrag, som betales af ministerier og styrelser, der beskæftiger tjenestemænd.

Stk. 4. Staten afholder udgifter til pension til pensionerede hoftjenestemænd ved dronning Margrethe den Andens civilliste og efterlevende ægtefæller og børn efter disse, der er tillagt ret til pension fra staten efter § 1 a, stk. 1, i lov om dronning Margrethe den Andens civilliste.

§ 3. Loven træder i kraft dagen efter bekendtgørelsen i Lovtidende.

Stk. 2. Loven har virkning fra den 1. februar 2024.