B 51 Forslag til folketingsbeslutning om at udvise ikkeintegrerbare udlændinge.

Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Samling: 2023-24
Status: 2. beh./Forkastet

Beslutningsforslag som fremsat

Fremsat: 14-11-2023

Fremsat den 14. november 2023 af Pia Kjærsgaard (DF), Alex Ahrendtsen (DF), Mikkel Bjørn (DF), Peter Kofod (DF), Morten Messerschmidt (DF), Mette Thiesen (DF) og Nick Zimmermann (DF)

20231_b51_som_fremsat.pdf
Html-version

Fremsat den 14. november 2023 af Pia Kjærsgaard (DF), Alex Ahrendtsen (DF), Mikkel Bjørn (DF), Peter Kofod (DF), Morten Messerschmidt (DF), Mette Thiesen (DF) og Nick Zimmermann (DF)

Forslag til folketingsbeslutning

om at udvise ikkeintegrerbare udlændinge

Folketinget pålægger regeringen inden udgangen af indeværende folketingsår at fremsætte et lovforslag, der opstiller en målsætning om, at minimum 70 pct. af ikkeintegrerbare udlændinge udvises.

Bemærkninger til forslaget

Danmark er et lille land, som nu gennem mere end et halvt århundrede har taget imod udlændinge, som desværre i alt for høj grad efterfølgende har vist sig ikke at være mulige at integrere. I stedet lever alt for mange af dem i reelle parallelsamfund, hvor danske normer og regler og dansk kultur er ekstremt fraværende. Konsekvensen af det er, at der i større og større grad ses en opdeling af Danmark, hvor der på den ene side er danskere og på den anden side udlændinge, der ikke lader sig integrere i det danske samfund, men lever et liv, som de var vant til i deres hjemlande. Dette påvirker f.eks. lokale boligkvarterer, skoler, arbejdspladser, de statslige udgifter og ikke mindst kriminalstatistikkerne.

Formålet med dette beslutningsforslag er, at regeringen skal fremsætte lovgivning, der sikrer, at andelen af ikkeintegrerbare udlændinge reduceres i 2030 med 70 pct. i forhold til niveauet i 1983, hvor man indførte verdens mest liberale udlændingelov.

Reduktionsindsatsen skal ske under hensyntagen til en række vejledende principper:

1) Udfordringen med ikkeintegrerbare udlændinge er umiddelbart en national problemstilling, men samtidig er den en del af et internationalt problem. Derfor skal Danmark være et foregangsland i den internationale migrationskrise, som kan inspirere og påvirke resten af verden. Danmark har derudover både et historisk og moralsk ansvar for at gå forrest.

2) Indfrielsen af Danmarks reduktionsmål for ikkeintegrerbare udlændinge skal ske så omkostningseffektivt som muligt under hensyntagen til den langsigtede bevarelse af Danmark som dansk.

3) Danmark skal vise, at der kan laves en reduktion i antallet af ikkeintegrerbare udlændinge, hvorved et stærkt velfærdssamfund bevares, mens sammenhængskraften og den kulturelle balance sikres.

Derfor ønsker forslagsstillerne, at folketinget samler sig om at beslutte at indføre et reelt mål om, at inden året 2030 har man udvist minimum 70 pct. af disse ikkeintegrerbare udlændinge.

Forslagsstillerne ønsker selvfølgelig at udvise 100 pct. af alle ikkeintegrerbare udlændinge, men med dette beslutningsforslag anviser forslagsstillerne en realistisk, farbar vej, som dels sørger for, at flest mulige bliver udvist, og dels sender et tydeligt signal til de resterende udlændinge om, at de enten skal lade sig integrere eller rejse ud af landet.

Støtterne bag dette beslutningsforslag skal samarbejde om at finde en egentlig model for, hvordan 70 procentsmålsætningen skal effektueres, men er som udgangspunkt med vedtagelsen af dette beslutningsforslag enige om, at det er et nødvendigt mål at sætte sig netop for at bevare Danmark som dansk.

Følgende pejlemærker kunne være kriterierne for, at man skal udvises af Danmark, hvis man er kommet til Danmark efter 1983, enten som flygtning eller som familiesammenført, eller er født her i landet af forældre, som enten er kommet hertil som flygtning eller familiesammenført:

- At man ikke har gennemført bestemte integrationsprogrammer.

- At man ikke har bestået en danskprøve på et vist niveau.

- At man ikke har været i ordinær beskæftigelse i 7 af de seneste 10 år.

- At man har været på kontanthjælp i mere end 12 sammenhængende måneder.

- At man har fået en fængselsstraf.

- At man har været på offentlig forsørgelse i mere end 8 af de sidste 10 år.

Et kriterie kunne også være, som det for nyligt er set, at man billiger terror ved at marchere gennem gaderne og råbe død over Israel til støtte for Hamas og ad den vej viser, hvor man egentlig har hjemme.

Forslagsstillerne er bevidste om, at ovenstående forslag eventuelt strider mod diverse internationale konventioner, men finder samtidig, at det er en pris, der er værd at betale, for at bevare og passe på Danmark. Dermed må disse konventioner ændres, eller også må Danmark helt udtræde. For Danmark og danskerne er ikke tjent med, at der er udlændinge, der lever her i Danmark, men som egentlig ikke ønsker at blive en velfungerende del af Danmark, men i stedet forbliver, hvad de er: udlændinge.

Skriftlig fremsættelse

Pia Kjærsgaard (DF):

Som ordfører for forslagsstillerne tillader jeg mig herved at fremsætte:

Forslag til folketingsbeslutning om at udvise ikkeintegrerbare udlændinge.

(Beslutningsforslag nr. B 51)

Jeg henviser i øvrigt til de bemærkninger, der ledsager forslaget, og anbefaler det til Tingets velvillige behandling.