B 98 Forslag til folketingsbeslutning om at sikre ressourcer til vurdering af pneumokokvaccination til 65+-årige og andre voksne i særlig risiko.

Udvalg: Sundhedsudvalget
Samling: 2023-24
Status: Beretning afgivet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 19-12-2023
1. behandlet/henvist til udvalg 22-02-2024
Beretning afgivet 07-05-2024
Ministerområde:
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Resumé:
Forslaget pålægger regeringen at sikre de nødvendige midler til udførelsen af en medicinsk teknologivurdering (MTV) af permanentgørelsen af tilbuddet om pneumokokvaccination til 65+-årige og øvrige borgere i særlig risiko for sygdomsudvikling.

Sundhedsudvalget afgav beretning over forslaget.

Udvalget anerkender i beretningen intentionen i beslutningsforslaget om at skabe det nødvendige grundlag for en vurdering af pneumokokvaccination mod bl.a. lungebetændelse af 65+-årige og andre voksne i særlig risiko, inden der tages stilling til at indføre et eventuelt vaccinationstilbud.

Udvalget understreger, at hvis en eventuel fremtidig MTV vil resultere i en indstilling fra Sundhedsstyrelsen om at indføre et vaccinationsprogram mod pneumokokker til hele eller dele af den foreslåede målgruppe, vil en beslutning herom bero på en konkret politisk stillingtagen, idet et vaccinationsprogram mod pneumokokker vil være særdeles bekosteligt.

Udvalget forpligter sig til at genbesøge forslaget i næste folketingsår med henblik på at drøfte mulighederne for finansiering af en MTV af pneumokokvaccination med henblik på at blive klogere på, om et vaccinationstilbud er en fagligt set hensigtsmæssig måde at passe på de borgere, der er i risiko for pneumokoksygdom og aflaste sundhedsvæsenet.