Indfødsretsudvalget (IFU) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 167

Vil ministeren, eventuelt med bidrag fra Justitsministeriet og Indenrigs- og Sundhedsministeriet, redegøre for, hvor mange personer der pr. 1. maj 2024 er registreret med aktualitetsmarkeringen “Indfødsret frakendt” i Det Centrale Kriminalregister (KR), og vil ministeren på baggrund heraf redegøre i tabelform for deres nationaliteter og for, om de aktuelt opholder sig i Danmark med angivelse af deres evt. opholdsgrundlag? Vil ministeren endvidere redegøre for, om der iblandt de aktualitetsmarkerede i registeret findes udlændinge, som fejlagtigt er registreret i Det Centrale Personregister (CPR) med dansk statsborgerskab, samt for, om der er personer iblandt de aktualitetsmarkerede, der ikke er blevet registreret med en markering i Det Centrale Pasregister (Pasregisteret), og som aktuelt har gyldige danske nationalitetspas udstedt i en vildfarelse om, at de har dansk indfødsret? Endelig bedes ministeren redegøre for, om en person med frakendt indfødsret, som er blevet registreret uden dansk statsborgerskab i CPR, men som har gemt sit fysiske statsborgerretsbevis, efterfølgende kan henvende sig til kommuner, konsulater eller andre danske myndigheder, og få dem til i en vildfarelse at (gen)registrere vedkommende med dansk statsborgerskab i CPR, og i bekræftende fald om denne problemstilling giver anledning til overvejelser om andre registreringsprocesser og bedre sikkerhed i det fysiske statsborgerretsbevis, f.eks. en kontrolkode?
Dato: 03-05-2024
Status: Foreløbigt besvaret
Emne: indfødsrets og naturalisering
Dokumentdato: 28-05-2024
Modtaget: 28-05-2024
Omdelt: 28-05-2024

IFU alm. del - foreløbigt svar på spm. 167 om, hvor mange personer der pr. 1. maj 2024 er registreret med aktualitetsmarkeringen “Indfødsret frakendt” i Det Centrale Kriminalregister (KR)

IFU alm. del - foreløbigt svar på spm. 167 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 03-05-2024
Modtaget: 03-05-2024
Omdelt: 03-05-2024

Spm. om, hvor mange personer der pr. 1. maj 2024 er registreret med aktualitetsmarkeringen “Indfødsret frakendt” i Det Centrale Kriminalregister (KR)

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version