Tak. Jeg siger mange tak for svaret. Jeg er jo glad for, at ministeren tager det alvorligt, og jeg ser også nogle strukturelle udfordringer i det her, som ligger inde bagved, altså i forhold til hvad vi skal gøre. Det ligger sådan set også bag ved det forløb, der kørte i søndags og i mandags i forhold til ortopædkirurgiske operationer, altså at man ikke havde mulighed for at komme på et privathospital. Der hørte jeg også ministeren sige, at det skulle man gøre noget ved – og det synes jeg jo er rigtig, rigtig dejligt.
Men man kan sige, at kernen i det her så også er, at vi egentlig er enige om, at vi skal have en optimal brug af sundhedsvæsenet, og for at vi kan få det, kræver det jo faktisk, at vi har en smidighed. Det kræver, at vi har medarbejdere alle steder, som er klar til at gøre en ekstra indsats, og som er klar til være fleksible og åbne over for bedre, hurtigere og smartere måder at gøre tingene på.
I den sammenhæng bliver jeg faktisk nødt til lige at spørge ministeren i dag om, hvordan den her historie omkring store bededag rent faktisk spiller ind på medarbejdernes motivation for at komme ind og gøre en indsats, altså de medarbejdere, der rundtomkring nu føler, at de får taget en fridag fra sig, og at de får taget et åndehul om foråret fra sig. Altså, jeg tænker tilbage på, da vi havde en lærerkonflikt for 10 år siden. Der tog det 10 år, før lærerne igen følte, at de blev anerkendt og set. Vi har nogle sygeplejersker, som for et år siden var i en konflikt, og som bestemt ikke er færdige med at slikke sårene efter den endnu.
Jeg tænker, at vi nu har en situation, hvor jeg oplever rigtig mange derude, der ser en regering, som bare fjerner en helligdag, fjerner nogle muligheder, fjerner et frirum om foråret. Hvad gør det ved den sociale kapital i forhold til de medarbejdere, som vi er afhængige af for at få det her til at lykkes? Jeg oplever, at ministeren og jeg er meget enige om hensigten, nemlig at vi skal have et sundhedsvæsen, der fungerer optimalt.