Beskæftigelsesudvalget (BEU) Alm. del

Samling: 2022-23 (2. samling)

Spørgsmål 182

Beskæftigelsesministeriet sendte den 27. februar 2023 udkast til lovforslag om afskaffelse af indtægtsregulering som følge af pensionistens egen arbejdsindtægt i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg, justering af reglerne med henblik på mere rimelige pensionsberegninger m.v. i ekstern høring, jf. BEU alm. del bilag 70, folketingsåret 2022-23. Lovforslaget er en opfølgning på aftalen ”En ny reformpakke for dansk økonomi – hurtigere i job, et stærkere arbejdsmarked, investeringer i fremtiden og innovative virksomheder” indgået af den daværende regering (Socialdemokratiet), Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Kristendemokraterne i januar 2022. Er ministeren opmærksom på den utilsigtede konsekvens, at udformningen af lovforslaget giver en mindre tilskyndelse til opsparing til pension blandt selvstændige ved, at evt. overskud i virksomheden ikke modregnes, såfremt overskuddet opspares i virksomheden, men at såfremt overskuddet udbetales løbende til løn og indsættes på en pensionsopsparing, så bliver det fortsat modregnet i folkepensionen? Såfremt ministeren er opmærksom på denne udfordring, vil ministeren så tage initiativ til – eventuelt i dialog med pensionsselskaberne – at løse udfordringen, f.eks. ved at den løbende indkomst af opsparet overskud for selvstændige ikke sidestilles med løn, men indgår i modregningsgrundlaget på linje med pensionsudbetalinger og anden indkomst?
Dato: 04-04-2023
Status: Endeligt besvaret
Emne: arbejdsmarkedspensioner
Dokumentdato: 28-04-2023
Modtaget: 28-04-2023
Omdelt: 28-04-2023

BEU alm. del - svar på spm. 182 om udkast til lovforslag om afskaffelse af indtægtsregulering som følge af pensionistens egen arbejdsindtægt i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg, justering af reglerne med henblik på mere rimelige pensionsberegninger m.v.

Svar på BEU 182 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 04-04-2023
Modtaget: 04-04-2023
Omdelt: 04-04-2023

Spm. om udkast til lovforslag om afskaffelse af indtægtsregulering som følge af pensionistens egen arbejdsindtægt i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg, justering af reglerne med henblik på mere rimelige pensionsberegninger m.v.

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version