Vil ministeren som opfølgning på ministerens svar på MOF alm. del - spørgsmål 312 besvare følgende spørgsmål:
- Er det regeringens politik, at det ved erhvervsaktiviteter, såsom f.eks. muslingeskrabning, er acceptabelt at forhindre, at ålegræs kan sprede sig ud på de vanddybder, der er omfattet af definitionen ”god økologisk tilstand”, når blot dybdegrænsen for trinnet mellem moderat og god tilstand er nået?”
- Vil ministeren forklare, hvorledes brugen af god/moderat-grænsen for ålegræs/rodfæstede bundplanter som skrabegrænse for muslingefiskeriet matcher Miljøministeriets og samfundets interesse i øvrigt i at få udbredt ålegræsbestandene så meget som muligt, jf. boksen ”Ålegræssets vigtige funktioner” på ministeriets temaside ”Ålegræs og vandmiljøet”, miljøtilstand.nu (https://xn--miljtilstand-yjb.nu/temaer/vandmiljoe/aalegraes-og-vandmiljoeet/)?
- Det fremgår af ministerens besvarelse af MOF alm. del - spørgsmål 312, at ”Hvis dybdeudbredelsen af ålegræs i et vandområde er større end svarende til god/moderat dybdegrænsen skal fiskeri med muslingeskrab og bundtrawl kun kunne ske på dybder større end den nuværende dybdeudbredelse for at hindre en forringelse af miljøtilstanden”. Vil ministeren oplyse, hvorledes det ”princip”, der må forstås ikke alene at gælde muslingefiskeri, men også øvrigt fiskeri med bundtrawl i de danske fjord- og havområder omfattet af vandområdeplanerne, generelt skal overholdes? Forudsætter det, at der gennemføres undersøgelser af tilstedeværelsen af ålegræs, før fiskeriet kan udføres, og vil fiskerne blive pålagt at gennemføre disse undersøgelser? Eller vil Fiskeristyrelsen være forpligtet til at foretage sådanne udbredelsesundersøgelser, før licens gives til specifikke kystområder? NOVANA-overvågningsprogrammet, som er målrettet overvågningen af den generelle tilstand for natur og vandmiljø, kan, jf. ministerens svar på MOF alm. del - spørgsmål 315, ikke danne grundlag herfor.
Dato: 24-08-2023
Status: Endeligt besvaret
Emne:
vand- og havmiljø