Tak til ministeren for besvarelsen. Jeg synes nu ikke, at Danmark er et land, der har ligget i hængekøjen i den diskussion, som udenrigsministeren begiver sig ind på, nemlig om Danmark deltager aktivt i både det forsvars- og sikkerhedspolitiske samarbejde. Det har vi gjort både i FN-regi og i NATO-regi og inden for rammerne af EU, når det f.eks. gælder jagten på pirater i Adenbugten. Så der er meget, man kan tage ind i den diskussion.
Grunden til, at jeg har stillet det her spørgsmål i dag, er selvfølgelig, at vi står ganske få dage før en folkeafstemning. Jeg er også helt med på, at stemmesedlerne med temmelig stor sandsynlighed er trykt. Jeg er også helt med på, som ministeren påpeger, at man fra regeringens side efterfølgende – efter den første kritik af formuleringen – valgte at ændre formuleringen i den tekst, der står på stemmesedlen.
Men det, der undrer mig, sker, på baggrund af at ministerne i regeringen jo repræsenterer ét politisk parti, nemlig Socialdemokratiet. Der er vi jo så nogle, der har undret os meget over, at den nye politiske ordfører for selv samme parti, altså Socialdemokratiet – og det er som sagt hr. Rasmus Stoklund – har udtalt i medierne, at der er noget jura i vejen for, at man kan gennemføre en folkeafstemning, hvor man klart spørger: Vil du afskaffe forsvarsforbeholdet? Der er vi jo nogle, der har efterlyst, hvor den her jura kommer fra, og hvad det er for nogle juridiske paragraffer, der står i vejen for en mere korrekt ordlyd af spørgsmålet på stemmesedlen. Der er det jo, at den her juraprofessor, Frederik Waage, siger, at man godt kan spørge ind til, hvad det er for nogle kilder, der ligger bag den her opfattelse.