L 118 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om kapitalmarkeder, lov om investeringsforeninger m.v. og flere andre love.

(Udpegelse af afviklingsmyndigheder for nødlidende centrale modparter og regler for livsforsikringsvirksomheder, der udbyder syge- og ulykkesforsikringer m.v.).

Af: Erhvervsminister Simon Kollerup (S)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 2

I lovforslagets § 5, nr. 6, foreslås som § 81, stk. 5, i lov om betalinger, indsat en bestemmelse om, at festivaler, byfester og lignende arrangementer af midlertidig karakter fremover ikke skal ansøge om dispensation fra kontantreglen. Af bemærkningerne til denne bestemmelse fremgår: ” Det er ikke et krav for undtagelsens anvendelse, at betalingsmodtageren og arrangøren er den samme juridiske enhed, så længe betalingsmodtager befinder sig inden for arrangementets afgrænsede område. Det er kun betalingsmodtagere, der er fysisk placeret inden for det afgrænsede område, der er undtaget.” Vil ministeren redegøre nærmere for rækkevidden af den foreslåedes regel og tilhørende bemærkninger, og på hvilke områder den adskiller sig fra den gældende mulighed for at søge dispensation fra kontantreglen. Herunder bedes oplyst, om det for festivaler og. lign. vil betyde, at f.eks. bustransport, som tidligere har været indeholdt i den dispensation, man har kunnet få for at tage imod kontanter, ikke er omfattet af det foreslåedes § 81, stk. 5, i lov om betalinger, og således fremover vil være forpligtet til at tage imod kontanter. Tilsvarende bedes oplyst, om det betyder, at f.eks. en salgsbod i et ankomstområde skal tage imod kontantbetaling, mens alle boder på selve festivalpladsen ikke behøver. I bekræftende fald bedes oplyst om bustransport og boder m.v. udenfor ”området” kan søge om dispensation for kontantbetaling? Vil ministeren endvidere overveje, om der er behov for justeringer af den foreslåede bestemmelse, henset til at arrangementer af den pågældende art kan være udformet på mange måder og ikke nødvendigvis kun foregår “inden for hegnet”?
Dato: 28-02-2022
Status: Endeligt besvaret
Emne: finansiel virksomhed
Dokumentdato: 23-03-2022
Modtaget: 23-03-2022
Omdelt: 23-03-2022

L 118 - svar på spm. 2 om rækkevidden af den foreslåede regel og tilhørende bemærkninger, og på hvilke områder den adskiller sig fra den gældende mulighed for at søge dispensation fra kontantreglen, fra erhvervsministeren

ERU L 118 - svar på spm. 2 (pdf-version)
Html-version
Delegation dispensationskompetencen lovombetalinger (1) (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 28-02-2022
Modtaget: 28-02-2022
Omdelt: 28-02-2022

Spm. om rækkevidden af den foreslåede regel og tilhørende bemærkninger, og på hvilke områder den adskiller sig fra den gældende mulighed for at søge dispensation fra kontantreglen, til erhvervsministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version