Europaudvalget (EUU) Alm. del

Samling: 2021-22

Spørgsmål 274

Ministeren bedes redegøre for, med hvorvidt det er med baggrund i EU-regler, at holdbarhedsdatoen på æg i Danmark skal være 28 dage, idet spørgeren bemærker, at man i mange andre lande opererer med en væsentlig længere holdbarhedsdato, hvilket fører til mindre madspild. Eksempelvis Norge, hvor holdbarhedsdatoen er på 35 dage, eller Grønland, hvor den er helt op til 3 måneder, hvis æggene opbevares på køl.
Dato: 25-08-2022
Status: Endeligt besvaret
Emne: landbrug og fødevarer

Endeligt svar

Dokumentdato: 21-09-2022
Modtaget: 21-09-2022
Omdelt: 21-09-2022

EUU alm. del - svar på spm. 274 om, hvorvidt det er med baggrund i EU-regler, at holdbarhedsdatoen på æg i Danmark skal være 28 dage, fra ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri

Udenrigsministeriets følgeskrivelse (pdf-version)
Html-version
EUU alm. del - svar på spm. 274 (pdf-version)
Html-version

Udvalgsspørgsmål

Dokumentdato: 25-08-2022
Modtaget: 25-08-2022
Omdelt: 25-08-2022

Spm. om, hvorvidt det er med baggrund i EU-regler, at holdbarhedsdatoen på æg i Danmark skal være 28 dage, til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, kopi til udenrigsministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version