Tak for det. Jeg mener, at undersøgelsen er et nødvendigt første skridt for at få afdækket det konkrete problem til bunds. Vi har brug for mere viden, vi har brug for et overblik, før vi skrider til handling, og derfor er Ankestyrelsen nu blevet bedt om at afdække området. Når de er færdige med det, vil jeg se på initiativer, der kan sikre en mere værdig sagsbehandling med respekt for det enkelte menneske. Og jeg vil gerne gøre det meget klart, at jeg ikke udelukker nogen greb på nuværende tidspunkt.
Med det sagt mener jeg bestemt heller ikke, at undersøgelsen er nok, kan stå alene, er det eneste, der skal til i forhold til at gøre noget ved de problemer, der er på handicapområdet i øvrigt. Derfor har jeg heller ikke tænkt mig at sidde med hænderne i skødet og vente på, at omgørelsesprocenterne i Ankestyrelsen bare af sig selv falder over tid, for der er meget andet, vi kan og skal gøre for at styrke handicapområdet – både for at få tilliden tilbage og for at sikre, at mennesker med handicap får den hjælp, de har behov for.
Derfor har regeringen allerede taget en række vigtige skridt til at rette op på flere års manglende prioritering af handicapområdet. Først og fremmest er vi i gang med at genoprette økonomien i kommunerne, og derfor har vi sat et stort velfærdsløft i gang i kommunerne på mere end 3 mia. kr. i de seneste to økonomiaftaler. Samtidig har vi lavet et mere retfærdigt udligningssystem, så der kan blive bedre råd til velfærd i hele landet. Vi har også fået gjort op med sparekonsulenter i kommunerne, så borgerne ikke risikerer at få reduceret deres hjælp, fordi en konsulent, der tjener penge på at finde besparelser for kommunen, har været i gang. Det synes jeg er værd at glæde sig over, for no-cure-no-pay-tankegangen må aldrig vinde frem i det offentlige system på velfærdsområdet.
Endelig vil jeg fremhæve evalueringen af det specialiserede socialområde, som skal danne grundlag for en specialeplanlægning på området og dermed sikre, at bl.a. mennesker med handicap får den hjælp, de har behov for. Med resultaterne fra evalueringen i hånden har vi et bedre grundlag for at sikre, at vi får de rigtige og nødvendige løft af handicapområdet. Og til sidst kan jeg nævne det nyeste initiativ fra finanslovsaftalen i år omkring borgerrådgivere i kommunerne.
Så nej, det er selvfølgelig ikke tilstrækkeligt med den undersøgelse, jeg har bedt Ankestyrelsen om at lave, men det er også en vigtig brik i arbejdet her.