B 210 Forslag til folketingsbeslutning om implementering af et fuldt landevejsprincip.

Udvalg: Udvalget for Landdistrikter og Øer
Samling: 2020-21
Status: 2. beh./Forkastet

Baggrundsmateriale

Behandles i salen: 26-04-2021
Tidligere debatter
Lovforslag
Udvalgsspørgsmål
2020-21, ERU, alm. del - Åbent samråd om effekten af dele af sommerpakken
(samrådsspørgsmål G og H)
Mødet afholdt 26. november 2020 med transportministeren
2020-21, ULØ, alm. del - spm. 26 om, der ifm. vurdering af prisen for at udrulle det fulde landevejsprincip til øerne og ø-kommunerne er medregnet en eventuel stigende omsætning/højere skatteindkomst for staten
2019-20, ULØ, alm. del - spm. 204 om, hvor langt man økonomisk er fra at have indført landevejsprincippet hvad angår færgedriften.

2019-20, ULØ, alm. del - spm. 196 om kommentar til henvendelse af 25/6-20 fra Sammenslutningen af Danske Småøer om sommerpakken og udmøntning af tilskud til nedsættelse af færgetakster i august og september,

2019-20, ULØ, alm. del - spm. 176 Er det regeringens prioritering, at landevejsprincippet, dvs. nedsættelse af færgetaksterne, skal bringes helt i mål i denne regeringsperiode?

2019-20, ULØ, alm. del - spm. 175 om resultaterne og erfaringerne med landevejsprincippet, dvs. nedsættelse af færgetaksterne
2019-20, ULØ, alm. del - spm. 164 om kommentar til henvendelsen af 7/6-20 fra Niels Aage Jensen, Marstal, om fuld trafikal ligestilling for de danske øer, jf. ULØ alm. del - bilag 70?
2019-20, TRU, alm. del - spm. 718 om, hvad det vil koste at indføre det fulde landevejsprincip - det vil sige princippet om, at det koster det samme at sejle 1 km, som det koster at køre 1 km på landevej
2019-20 - TRU, Alm. del - Spørgsmål 628: Spm. om ministeren, set i lyset af den massive succes med udbud af ferieperiodens rejsepas på kollektiv trafik og tilskud til drift af ø-færger, vil redegøre for, hvorvidt regeringen vil støtte DF i en model, der kan gentage de omtalte tilbud årene fremover, til transportministeren

2018-19, 1. samling, ULØ alm. del - spm. 28 om, hvor meget en pendler der tager færgen til og fra en ø via en statslig færgerute med nedsatte færgetakster siden nedsættelsen af færgetakster på passagerområdet i 2016 gennemsnitlig sparer om året

2018-19, 1. samling, ULØ alm. del - spm. 27 om, hvor mange gange statslige færgeruter med nedsatte færgetakster siden nedsættelse af færgetakster på passagerområdet i 2016 er blevet benyttet årligt siden 2014

2018-19, 1. samling, ULØ alm. del - spm. 26 om, hvor meget en pendler i gennemsnit sparer om året som følge af tilskudsordning til nedsættelse af færgetakster

2018-19, 1. samling, ULØ alm. del - spm. 25 om, hvor mange gange færgeruter, hvor færgetaksterne i dag er nedsat på grund af tilskudsordningen
§ 20-spørgsmål
Nævnt i forslaget
Billigere færgebilletter er en kæmpe succes
berlingske.dk, 22. februar 2017
Nu får en lang række danske øer billigere færgerSocial- og Indenrigsministeriet, im.dk, 3. juni 2016
Hvad er det?
Folketingets Bibliotek udarbejder en skræddersyet linkpakke/litteraturliste til alle lovforslag, beslutningsforslag, forespørgsler og redegørelser som hjælp til folketingsmedlemmernes ordførertaler. Dette kaldes baggrundsmateriale.

Biblioteket har valgt at gøre baggrundsmaterialet offentligt tilgængeligt. Materialet har dog karakter af at være et internt arbejdsredskab, der kan ses af eksterne.
Struktur
Baggrundsmaterialet består af forskellige afsnit. Det kan variere, hvor mange afsnit, der er i det enkelte baggrundsmateriale.

  • Under ”Høringssvar” finder du links til høringssvar og ministeriets høringsnotat. Høringssvar optræder kun i forbindelse med lovforslag
  • Under ”Tidligere debatter” er links til tidligere relevante parlamentariske dokumenter. Det kan være tidligere lov- eller beslutningsforslag, forespørgsler, redegørelser, § 20-spørgsmål eller udvalgsmateriale. Der linkes til Folketingets egen hjemmeside.
  • Under punktet ”Nævnt i forslaget” er medtaget materialer og kilder, der er nævnt i forslag eller bemærkninger. Hvis det er muligt, er der linket til en elektronisk version, men ellers vil der bare være en litteraturhenvisning.
  • ”Love og regler” – her finder du links til relevant lovgivning. Det gælder både lovgivning, der er nævnt i forslaget og andre regler. Her linkes til Retsinformation og EUR-Lex.
Offentliggørelse
Baggrundsmaterialet produceres til 1. behandlingen af det enkelte forslag eller til forhandlingen af forespørgslen eller redegørelsen. Målet er, at det offentliggøres senest fredag kl. 12 ugen før 1. behandlingen eller forhandlingen. Herefter vedligeholdes det ikke. Det publiceres i forbindelse med selve forslaget og kan findes i sagsoversigten. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er et parlamentarisk dokument, men udelukkende et servicedokument med relevante links og litteratur.
Vær opmærksom på:
Baggrundsmaterialet er et arbejdsredskab og derfor ikke en del af den parlamentariske proces eller de parlamentariske dokumenter.

Baggrundsmaterialet kan være udarbejdet med en meget stram deadline. Tidspresset ved sene fremsættelser kan betyde, at der i forbindelse med enkelte forslag kan være medtaget meget få henvisninger til tidligere debatter. Der lægges generelt vægt på, at baggrundsmaterialet er kortfattet.

Ligeledes gælder, at da der er tale om et arbejdsredskab målrettet brugen i Folketinget, tilstræber baggrundsmaterialet ikke at være udtømmende. Det vil derfor fremstå som et øjebliksbillede ved tidspunktet for 1. behandlingen. Det kan ligeledes være meget varierende, hvor mange materialer og f.eks. tidligere debatter, der findes inden for de forskellige lovgivningsområder.
Forfattere
Folketingets Bibliotek er ansvarlig for produktionen af baggrundsmaterialet.
Adgang til det nævnte materiale
I baggrundsmaterialet kan der forekomme materialer uden links. Folketingets Bibliotek har i de tilfælde ikke mulighed for at levere materialet. I stedet henviser vi til følgende muligheder:

Du kan henvende dig på dit lokale bibliotek og få hjælp der.
Du kan søge og bestille materialet i bibliotek.dk.
Du kan henvende dig til udgiveren med henblik på at rekvirere eller købe materialet.

Folketingets Bibliotek er et internt bibliotek og er ikke åbent for offentligheden.
Abonnement
Det er muligt at abonnere på baggrundsmaterialet.

Tegn abonnement her
Du kan søge hjemmesider og materiale frem via Google
Du kan søge og bestille materialet i bibliotek.dk
Du kan henvende dig på dit lokale bibliotek og få hjælp der.
Du kan henvende dig til udgiveren med henblik på at rekvirere eller købe materialet.
Folketingets Oplysning
Christiansborg
1240 Kbh. K.
Telefon: +45 3337 3338
Telefax: +45 3314 7060
Ophavsret og ansvarsfraskrivelse vedrørende baggrundsmaterialet
Ophavsretten til baggrundsmaterialet tilhører Folketinget. Derimod er det i mange tilfælde ikke Folketinget, der har ophavsretten til det materiale, der linkes til. Baggrundsmaterialet må frit gengives med behørig kildeangivelse. Dog må baggrundsmaterialet ikke gøres til genstand for selvstændig kommerciel udnyttelse. Det er tilladt at linke til baggrundsmaterialet på Folketingets hjemmeside.

Baggrundsmaterialet indeholder links til andre hjemmesider, der opdateres af andre organisationer. Folketinget fraskriver sig ethvert ansvar i denne forbindelse, herunder i relation til nøjagtighed, aktualitet og oprindelse af denne information.

Baggrundsmaterialet indeholder henvisninger til oplysninger af generel karakter. Har man brug for egentlig rådgivning, bør man altid henvende sig til en specialist på det pågældende område. Folketinget påtager sig ikke noget ansvar for eventuelle økonomiske konsekvenser i forbindelse med forkert anvendelse af informationer i baggrundsmaterialet. Folketinget påtager sig ikke ansvar for eventuelt misbrug af Folketingets baggrundsmateriale.