Ja, som udgangspunkt. Det er en selvstændig målsætning for mig, at der bliver bygget flere almene boliger, særlig der, hvor der er mangel på billige boliger og en tendens til en øget social og etnisk opdeling. Med udviklingsplanerne vil der blive bygget flere private boliger i almene områder, og jeg vil samtidig arbejde for, at der etableres flere almene familieboliger, særlig i attraktive byområder. Men der skal være et behov for almene familieboliger, hvis der skal bygges nyt. Der er byer, hvor udbuddet af almene familieboliger er i overkanten i forhold til det lokale boligmarked. Her kan man ikke erstatte almene boliger en til en. Et eksempel var Motalavej i Korsør med mange almene familieboliger i forhold til efterspørgslen, og hvor kommunen og boligorganisationen allerede var i gang med at reducere antallet af almene familieboliger, inden vi vedtog parallelsamfundsaftalen. Der er dog også kommuner, der giver tilsagn til nye almene boliger, og det er de kommuner, der kender det lokale behov.
Men jeg vil gøre, hvad jeg kan for at understøtte alment byggeri, hvor der er et behov for gode billige boliger. Folketinget har bl.a. i sidste uge vedtaget L 12, der gør det lettere og billigere for private boligorganisationer at samarbejde med private bygherrer, og jeg har netop sendt et lovforslag i høring, som giver mulighed for at frasige tillægskøbesummen ved etablering af almene boliger, hvor der allerede ligger almene boliger, og det gør fortætningen billigere og nemmere.
Regeringens mål er at etablere 110.000 flere boliger, heraf også en stor andel almene, men de skal ligge der, hvor der er et behov for det.