L 127 Forslag til lov om ændring af sundhedsloven.

(Digitalt supplement til sundhedskortet og Statens Serum Instituts forebyggelse og bekæmpelse af smitsomme sygdomme).

Af: Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S)
Udvalg: Sundheds- og Ældreudvalget
Samling: 2019-20
Status: Bortfaldet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 27-02-2020
Ministerområde:
Sundheds- og Ældreministeriet
Resumé:
Lovforslaget gør det muligt frivilligt at anvende et digitalt supplement til sundhedskortet. Det digitale supplement til sundhedskortet bliver sidestillet med det fysiske sundhedskort som dokumentation for retten til at modtage ydelser efter sundhedsloven.

Lovforslaget præciserer og opdaterer Statens Serum Instituts opgaver. Baggrunden er, at Statens Serum Institut bl.a. har frasolgt instituttets vaccineproduktion og har overtaget det veterinære beredskab i samarbejde med Københavns Universitet.

Lovforslaget foreslår hjemmel til, at påmindelser om hepatitis B-vaccinationer til børn af mødre, som har kronisk hepatitis B, i alle tilfælde kan blive sendt til både moren og til den anden forældremyndighedsindehaver.

Bemærk: Lovforslaget er udskudt: Som følge af covid-19-situationen har regeringen foretaget en prioritering af lovforslag, som regeringen ønsker behandlet af Folketinget resten af folketingsåret 2019-20. Dette lovforslag er udskudt og forventes ikke færdigbehandlet i indeværende folketingsår.