Miljø- og Fødevareudvalget (MOF) Alm. del

Samling: 2019-20

Spørgsmål 465

Rapporten ”Rethinking Food and Agriculture 2020-2030” (af tænketanken RethinkX, september 2019, https://static1.squarespace.com/static/585c3439be65942f022bbf9b/t/5d7fe0e83d119516bfc0017e/1568661791363/RethinkX+Food+and+Agriculture+Report.pdf) forudsiger, at antallet af køer samt mejeri- og kødindustrien i USA vil blive reduceret markant i løbet af det næste årti grundet konkurrence fra kunstigt dyrkede kød- og mælkeproteiner. En tilsvarende udvikling forudsiges i rapporten ”How will cultured meat and meat alternatives disrupt the agricultural and food industri?” (af konsulenthuset AT Kearny, https://www.kearney.com/documents/20152/2795757/How+Will+Cultured+Meat+and+Meat+Alternatives+Disrupt+the+Agricultural+and+Food+Industry.pdf/06ec385b-63a1-71d2-c081-51c07ab88ad1) omend AT Kearny mener, at udviklingen vil tage lidt længere tid. Er det på baggrund af de to rapporter ministerens vurdering, at de nye muligheder for at dyrke kød og mælkeproteiner udgør en trussel mod den danske mælke- og kvægproduktion?
Dato: 23-01-2020
Status: Endeligt besvaret
Emne: fødevarer
Dokumentdato: 19-02-2020
Modtaget: 19-02-2020
Omdelt: 19-02-2020

MOF alm. del - svar på spm. 465 om Rethinking Food and Agriculture 2020-2030” (af tænketanken RethinkX, september 2019, fra ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling

MOF alm. del - svar på spm. 465 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 23-01-2020
Modtaget: 23-01-2020
Omdelt: 23-01-2020

Spm. om Rethinking Food and Agriculture 2020-2030” (af tænketanken RethinkX, september 2019, til ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version