I forlængelse af svaret på spørgsmål nr. S 712 vedrørende sammenhængen mellem regeringens sundhedsaftale med DF og de nuværende tilbud i ældreplejen og ældreomsorgen vil spørgeren gerne vide, hvilken sammenhæng, der er i forhold til de nuværende kriterier for at blive visiteret til en ældreegnet bolig, plejehjem m.m. og dermed muligheden for at undgå »uhensigtsmæssige indlæggelser«, hvis målsætningen er at mindske indlæggelserne med 40.000 og nedsætte besøgene på ambulatorierne med 500.000?
I ældreministerens svar på spørgsmål nr. S 712 har denne udelukkende fokus på udviklingen i kvalitetsplaner, faglige standarder og forebyggende hjemmebesøg i kommunernes sundhedsfaglige indsats på ældreområdet for at undgå »uhensigtsmæssige indlæggelser«, der jo er en hovedhjørnesten, hvis målsætningen i aftalen om at mindske indlæggelserne med 40.000 og nedsætte besøgene på ambulatorierne med 500.000 skal nås.
Spørgeren er enig i, at der selvfølgelig er en vis sammenhæng mellem kvalitet, faglige standarder og hjemmebesøg og antallet af »uhensigtsmæssige indlæggelser«. Men antallet af kontakter til sygehusvæsenet vil vel også stige, hvis det bliver stadig sværere at blive visiteret til en plejehjemsplads, som vi eksempelvis så det i sagen med Einar fra Helsingør Kommune.
Derfor vil spørgeren gerne have, at både ældreministeren og transport-, bygnings- og boligministeren præciserer sammenhængen med de meget ambitiøse mål, som regeringen har sat sig, og de stadig svære muligheder der er for at få en plads på et plejehjem.