Jeg blev så rasende, da jeg så de her tv-klip om, hvordan gymnasieeleverne skejede ud på Ørestad Gymnasium og forhindrede, at et fornuftigt møde kunne finde sted, og jeg blev lige så rasende over, at ledelsen ikke så ud til at gøre noget som helst.
Det førte mig til at tænke over, om det ikke var på tide, at undervisningsministeren sendte et hyrdebrev rundt til landets gymnasier og for den sags skyld også folkeskoler og øvrige uddannelsesinstitutioner om, at politiske demonstrationer bør man holde uden for skolen, for jeg anerkender ikke det, som undervisningsministeren svarer her, at politiske demonstrationer er det samme som politiske møder.
Man kan sagtens have politiske debatmøder, og det var også det, undervisningsministeren var blevet inviteret til.
Jeg har selv som samfundsfagslærer arrangeret masser af politiske debatmøder på et gymnasium, som foregår under civiliserede former, hvor man bruger sin viden og sin rationalitet til at udveksle argumenter og alle bliver klogere og får demokratisk dannelse og bliver i stand til at sætte et kryds, når de engang bliver 18 år og kan stemme.
Men politiske demonstrationer er noget helt andet.
Det er jo noget, hvor man står og hopper og råber buh og har store indskrifter, og hvad det ellers er.
Det er noget, man kan gøre uden for skolen.
Det er noget, man kan gøre på Rådhuspladsen eller på Christiansborg Slotsplads, fordi det, det fører til, jo er, at elever bliver sat op imod hinanden, og det fører til et voldsomt gruppepres, og det kan også føre til, at politisk sindede lærere kan bruge deres elever som spydspids i en politisk kamp.
Så det er derfor, jeg mener, at man er nødt til at skelne imellem de her forskellige ting.
Politiske møder under ordnede forhold kan sagtens finde sted og især i en valgkamp, som vi jo nu kommer ind i, men politiske demonstrationer mener jeg det vil være meget, meget klogt at opfordre landets uddannelsessteder til at afholde sig fra.