Af lovforslagets bemærkninger (side 5, første spalte, 2. afsnit) fremgår, at begrundelsen for lovforslaget bl.a. er: ”Ejere af ejendomme, der er pålagt tilslutningspligt, har som følge af forpligtelsen begrænsede muligheder for at vælge en billigere eller grønnere varmeforsyningsform.”. Nye tal fra Energistyrelsen viser, at fjernvarmen er 60 pct. grøn (69 pct., hvis bionedbrydeligt affald medregnes).
a. Vil ministeren oplyse, om der er foretaget analyser af, hvilke individuelle opvarmningsformer forbrugerne vil vælge, når de fravælger fjernvarmen (f.eks. en fordeling på individuelle varmepumper og biomasse i form af pillefyr, gas eller andet)?
b. Vil ministeren tage initiativ til, at den individuelle opvarmning i form af biomasse skal opfylde samme krav om partikeludledning, som afbrænding af biomasse i fjernvarmen er underlagt?
c. Hvor store skønner ministeren, at problemerne omkring begrænsede muligheder for at vælge grønne og billigere varmeforsyningsformer, som lovforslaget sigter på at løse, er?
d. I 2013 havde i alt 78 fjernvarmeselskaber priser på over 20.000 kr. for et standardhus. I 2018 er det i alt 6 selskaber, der har priser over 20.000 kr. for et standardhus. Vil ministeren anerkende, at fjernvarmesektoren er på vej til at sikre lavere priser for forbrugerne, og at anvendelsen af tilslutningspligt og især forblivelsespligt har været en central del af denne udvikling?
Dato: 06-12-2018
Status: Endeligt besvaret
Emne:
alternative og vedvarende energikilder