L 63 Forslag til lov om ændring af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed, lov om apoteksvirksomhed, sundhedsloven og forskellige andre love.

(Autorisation af ambulancebehandlere og registrering af ambulancebehandlere med særlig kompetence (paramedicinere), opgavespecifik autorisation af behandlerfarmaceuter, genordination af receptpligtig medicin, ordination af dosisdispensering med tilskud, organisatorisk ansvar m.v.).

Af: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V)
Udvalg: Sundheds- og Ældreudvalget
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 17

Kammeradvokaten skriver i den nyligt offentliggjorte ’Undersøgelse af Styrelsen for Patientsikkerheds politianmeldelser’ følgende: Man kan derimod på baggrund af Svendborgsagen og de sager, der danner grundlag for nærværende undersøgelse, drøfte, om reglerne, som Styrelsen for Patientsikkerhed fører tilsyn efter, burde være anderledes eller mere tydelige, herunder om der er for stort fokus på sundhedspersonerne som individer, og om autorisationslovens § 75 samt journalføringsreglerne er tidssvarende og balancerede. Det er i givet fald det, der efter vores opfattelse vil være det mest frugtbare udgangspunkt for en debat. Er ministeren enig i, at sagerne, der danner grundlag for undersøgelsen, giver anledning til at drøfte eventuelle ændringer i reglerne, som styrelsen fører tilsyn efter, herunder om der er for stor fokus på sundhedspersoner som individer og for lidt på det organisatoriske ansvar? Og agter ministeren at indkalde Folketingets partier til en supplerende drøftelse heraf?
Dato: 11-10-2018
Status: Endeligt besvaret
Emne: sundhedspersonale og autorisation
Dokumentdato: 01-11-2018
Modtaget: 01-11-2018
Omdelt: 01-11-2018

L 63 - svar på spm. 17, om reglerne, som Styrelsen for Patientsikkerhed fører tilsyn efter, burde være anderledes eller mere tydelige, fra sundhedsministeren

SUU L 63 - svar på spm. 17 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 11-10-2018
Modtaget: 11-10-2018
Omdelt: 11-10-2018

Spm., om reglerne, som Styrelsen for Patientsikkerhed fører tilsyn efter, burde være anderledes eller mere tydelige, til sundhedsministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version