L 63 Forslag til lov om ændring af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed, lov om apoteksvirksomhed, sundhedsloven og forskellige andre love.

(Autorisation af ambulancebehandlere og registrering af ambulancebehandlere med særlig kompetence (paramedicinere), opgavespecifik autorisation af behandlerfarmaceuter, genordination af receptpligtig medicin, ordination af dosisdispensering med tilskud, organisatorisk ansvar m.v.).

Af: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V)
Udvalg: Sundheds- og Ældreudvalget
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 16

Ministeren har til Ugeskrift for Læger i artiklen ”Lægeforeningen: Lovforslag om lægefejl er ikke vidtrækkende nok” fra den 4. oktober 2018 udtalt, at det med lovforslaget om det organisatoriske ansvar skal sikres, at ansvaret for fejl ikke pålægges den enkelte sundhedsperson, hvis fejlen skyldes driftsherrens dispositioner og organisering af arbejdet. Ministeren er citeret som følger: ”Det er ikke rimeligt, at den enkelte sygeplejerske eller læge skal være bange for at blive sorteper, hvis der sker fejl på grund af forhold, som organisationen har ansvaret for. Det ér og bliver ledelsens ansvar at sikre en planlægning og en bemanding, der gør det muligt for medarbejderne at udføre arbejdet på en forsvarlig måde.” Vil ministeren i forlængelse heraf oplyse, om det er ministerens opfattelse, at lovforslaget giver sundhedspersoner sikkerhed for, at det organisatoriske ansvar undersøges i forhold til det konkrete hændelsesforløb?
Dato: 11-10-2018
Status: Endeligt besvaret
Emne: sundhedspersonale og autorisation
Dokumentdato: 02-11-2018
Modtaget: 02-11-2018
Omdelt: 02-11-2018

L 63 - svar på spm. 16, om lovforslaget giver sundhedspersoner sikkerhed for, at det organisatoriske ansvar i sager om fejl undersøges i det konkrete hændelsesforløb, fra sundhedsministeren

SUU L 63 - svar på spm. 16 (pdf-version)
Html-version
SUU L 63 - svar på spm. 13 (pdf-version)
Html-version
SUU L 63 - svar på spm. 14 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 11-10-2018
Modtaget: 11-10-2018
Omdelt: 11-10-2018

Spm., om lovforslaget giver sundhedspersoner sikkerhed for, at det organisatoriske ansvar i sager om fejl undersøges i det konkrete hændelsesforløb, til sundhedsministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version