Skriftlig fremsættelse (28. februar
2018)
Miljø- og
fødevareministeren (Esben Lunde Larsen):
Herved tillader jeg mig for Folketinget at
fremsætte:
Forslag til lov om ændring af lov om
fødevarer (Strafskærpelse, administrative
tvangsbøder og virksomhedskarantæne)
(Lovforslag nr. L 167)
Formålet med lovforslaget er at skabe
hjemmel i fødevareloven til, at der over for virksomheder
med dårlig regelefterlevelse, som fortsætter med at
overtræde fødevarelovgivningen på trods af
fødevaremyndighedernes indsats, kan pålægges
administrative tvangsbøder for manglende efterkommelse af
påbud og forbud.
Med lovforslaget foreslås der desuden
indført hjemmel til, at der i en periode på op til 6
måneder kan nedlægges forbud mod fortsat drift -
såkaldt virksomhedskarantæne - i de virksomheder, der
har dårlig regelefterlevelse, og som fortsætter med at
overtræde fødevarelovgivningen på trods af
fødevaremyndighedernes indsats. Virksomhedskarantænen
vil desuden kunne suppleres med et forbud mod, at den ansvarlige
for virksomheden udfører en eller flere
fødevareaktiviteter for en tilsvarende periode.
Formålet med forslaget er endvidere
at skabe hjemmel til at fordoble bødestørrelserne for
overtrædelser af fødevarelovgivningen begået af
virksomheder med dårlig regelefterlevelse, som
fortsætter med at overtræde fødevarelovgivningen
på trods af fødevaremyndighedernes indsats.
Fælles for de foreslåede
indsatser er, at det er en forudsætning, at virksomheden
fortsat har dårlig regelefterlevelse mindst 12 måneder
efter, at virksomheden er kategoriseret som virksomhed med
dårlig regelefterlevelse eller, at virksomheden har
begået grove overtrædelser af
fødevarelovgivningen i perioden efter kategoriseringen som
virksomhed med dårlig regelefterlevelse.
Baggrunden for at indføre de
styrkede muligheder for at gribe ind over for virksomheder, der
over tid fortsætter med at overtræde reglerne, er de
opsamlede erfaringer fra den styrkede indsats mod brodne kar, som
blev besluttet med Fødevareforlig 3. På trods af den
styrkede kontrolindsats fra fødevaremyndighederne, som
generelt har vist sig effektiv, har det vist sig, at de
sanktionsmuligheder, som fødevaremyndighederne har til
rådighed i dag, ikke er tilstrækkelige til at få
en mindre gruppe af virksomheder med dårlig regelefterlevelse
til varigt at overholde reglerne. De foreslåede indsatser
skal derfor kunne anvendes over for de virksomheder med
dårlig regelefterlevelse, hvor fødevaremyndighedernes
indsats over tid ikke virker.
Idet jeg i øvrigt henviser til
lovforslaget og de ledsagende bemærkninger, skal jeg hermed
anbefale lovforslaget til det Høje Tings velvillige
behandling.